Haberler

Mardin: Sınırda Bayramlaşma Heyecanı

Suriye ile Türkiye Arasında 32 Yıl Boyunca Tel Örgüler Ardında Yaşanan Hasret Dolu Görüntülerin Tarihe Karışmasıyla Birlikte, Bu Yıl da Mardin'den Ramazan Bayramı'nı Suriye'deki Akrabalarının Yanında Geçirmek İsteyen 5 Bin 500 Türk Vatandaşı Suriye'ye Geçiş Yaptı.

Suriye ile Türkiye arasında 32 yıl boyunca tel örgüler ardında yaşanan hasret dolu görüntülerin tarihe karışmasıyla birlikte, bu yıl da Mardin'den Ramazan Bayramı'nı Suriye'deki akrabalarının yanında geçirmek isteyen 5 bin 500 Türk vatandaşı Suriye'ye geçiş yaptı.

Sınırı geçerek akrabalarının yanında bayramlarını geçirmek isteyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Sabahın erken saatlerinde Suriye'deki akrabalarını görmek için sınıra akın eden vatandaşlar, Kamışlı gümrük sahasında Türk ve Suriye gümrük polisi ile askerlerin 10 ayrı noktadaki kontrolleri altında Suriye'ye geçiş yaptı. Akrabalarını görme heyecanıyla saatlerce kuyrukta bekleyen Türk vatandaşlarının Suriye'deki akrabalarına battaniye, halı, mutfak eşyası, ekmek götürmesi dikkat çekti. Sabah saat 09.00'da başlayan girişlerin akşam saatlerine kadar devam edeceği belirtilirken, Suriye tarafındaki hazırlıkların geç tamamlanması nedeniyle kısa süreli bir gecikme yaşandı. Kamışlı Sınır Kapısı'na gelen Nusaybin Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Suriye Kamışlı Kaymakamı Talat Selam, birbirlerinin bayramını kutladı. Türk yetkilileri Arap müziği eşliğinde halaylarla karşılayan Suriyeliler, Nusaybin Kaymakamı Emiroğlu ve beraberindekilerle mira ikramında bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan iki kaymakam, artık tel örgülerin geçmişte kaldığını belirterek, bu bayramda Türkiye'den Suriye'ye, Kurban Bayramı'nda ise Suriye'den Türkiye'ye geçişler olacağını ifade etti. Kaymakam Emiroğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle bu yıl 5 bin 500 kişinin Suriye'deki akrabalarını ziyaret etme fırsatı yakaladığını dile getirerek, bu sayının ileriki yıllarda daha da artacağını ifade etti.

Suriye'deki amcasını ziyaret etmek isteyen Selahattin Demir adlı vatandaş, 15 yıldan beri görmediği amcasını ziyaret edip bayramını tebrik edeceğini söyledi. Sınırı geçmek için kuyrukta bekleyen 70 yaşındaki Nesime Tay ise, 30 yıldan beri görmediği kız kardeşini görmek için Kamışlı'ya gideceğini ifade etti.

Bu arada, özürlü birçok vatandaş da el arabaları üzerinde sınırdan geçiş yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title