Haberler

Mardin Belediyesi'nde Gerginlik

Mardin Belediyesi'nde Çalışan 430 İşçi Adına Düşük Maaş Aldıkları Gerekçesiyle Belediye Başkanıyla Görüşmek İsteyen 5 Sendika Yöneticisi Gözaltına Alındı.

Mardin Belediyesi'nde çalışan 430 işçi adına düşük maaş aldıkları gerekçesiyle belediye başkanıyla görüşmek isteyen 5 sendika yöneticisi gözaltına alındı.

Mardin Belediye Başkanlığı'na bağlı güvenlik görevlileriyle belediye binasına giden işçi temsilcilerini içeri almaması üzerine kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan tartışma üzerine polis, aralarında Sendika Başkanı Memduh Öztürk olmak üzere 5 sendika yöneticisini belediyeyi işgal etmek suçuyla gözaltına aldı.

Belediye Başkanı Metin Pamukçu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İller Bankası'ndan gelen bütün parayı işçilere dağıttıklarını söyledi. Miktarın düşük olmasının sebebinin ise İller Bankası'ndan gelen paraya bağlı olduğunu ifade eden Başkan Pamukçu, "İller Bankası'ndan belediyeye gelen para bellidir. Geçmiş yönetimlerden kaynaklanan sorunlar yüzünden belediye bu hale geldi" dedi.

Belediye binasının önünde toplanan işçilere yönelik bir konuşma yapan Belediye İş Sendikası Başkanı Memduh Öztürk, işçilere ödenen paranın çok düşük olduğunu ifade ederek, işçilere ödenen 400 YTL'nin başkanın bir günlük harcaması olduğunu söyledi. Haklarını alıncaya kadar mücadelelerinin devam edeceğini kaydeden Öztürk, "Bu maaşla hangi işçi geçimini sağlıyor. Bütün işçiler esnafa, bakkala olan borçları yüzünden dışarı çıkamaz hale geldi" şeklinde konuştu.

Belediye önünde toplanan işçilerin dağılması konusunda uyarıda bulunan polis, daha sonra olaya karışan 5 kişiyi gözaltına aldı.

(MNG-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title