Haberler

Manisa: AK Parti'li Çelik'ten Genel Değerlendirme

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, İktidarda Oldukları 4 Yıl İçerisinde Akıllı ve Planlı Politikalarla Türkiye'yi Her Alanda Hızla Geliştirdiklerini Söyledi.

AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, iktidarda oldukları 4 yıl içerisinde akıllı ve planlı politikalarla Türkiye'yi her alanda hızla geliştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de 17 yılda yapılamayanı 4 yılda yaptıklarını belirten Çelik, "4 yılda 5 bin kilometre doğalgaz boru hattı döşendi. Afşin-Elbistan B Santrali 4 yılda tamamlandı. 1.5 milyar dolar Afşin-Elbistan C ve D santralleri için çalışmalar başlatıldı. Çanakkale Çan Santrali 4 yılda tamamlandı. 510 milyon dolar enerji üretiminde çevre temizliği için 531 milyon dolar harcandı. Enerjide yabancı kaynak oranı yüzde 62'den yüzde 55'e geriledi. AK Parti iktidarının yatırım ve atılım alanlarından biri de enerji sektörü oldu. Hükümetimiz akıllı ve planlı enerji politikalarıyla 4 yıldır elektriğe hiç zam yapmadı. Kaçak elektrik kullanımıyla mücadelede büyük başarı sağladı. Enerji yatırımları hız kazandı" dedi.

Toplumun huzur ve güvenliği için emniyet teşkilatına sürekli destek verdiklerini ifade eden Çelik, "Polis okullarının adedi ve mezun sayısı yükseltildi. Üniversite mezunu gençlere özel eğitimden geçerek polis olma imkanı verildi. 2006'da 11 bin 600 yeni polis alımı yapıldı. 2007'de ise 16 bin 500 yeni polis alımı yapılacak. Yeni mezunlar ve üniversiteli gençlerle emniyet daha da güçlenecek. Yine iktidarımız döneminde bütün kurumların ödenekleri arttı. En büyük artış ise eğitime sağlandı. Milli Eğitim bütçesi ilk kez AK Parti iktidarında diğer harcamaları geçerek ilk sırayı aldı. Eğitimde diğer büyük hamlelerin yanında 4 yılda 210 bin yeni öğretmen okullarımızda işbaşı yaptı. Eğitimin payı gibi ayrıca öğretmenlerin hakkı da arttı" diye konuştu.

"Türk halkı AK Parti iktidarında gerçekleşen önemli hizmetleri, her alanda gösterdiğimiz başarılı politikaları görüyor" diyen AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Türk halkının daha güzel ve daha çok hizmete layık olduğunu ifade ederek, partisinin önümüzdeki genel seçimlerde yine tek başına iktidar olarak yoluna devam edeceğini öne sürdü.

11 Kasım 2006 tarihinde yapılan AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi'ni de değerlendiren Çelik, Manisa genelinden 18 otobüs dolusu binden fazla partiliyle gittikleri kongrenin 'Türkiye'nin Partisi' ve 'Türkiye'nin Lideri' sloganlarıyla yapıldığını kaydederek, "Ankara'nın en büyük kapalı spor salonu, içiyle dışıyla hınca hınç Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlarımız tarafından dolduruldu. Soğuk havaya rağmen o kadar çok ilgi vardı ki salonun içine girebilenler kendilerini şanslı kabul ettiler. Merkez İlçe Teşkilatı'mızdan bu büyük kongreye katılan bir belde başkanımız, orada gördüğü büyük coşku üzerine duygularını şöyle ifade etti: 'Ben daha önce de siyaset yaptığım partinin kongrelerine katılmıştım. Ama o büyük kongrelerin hiçbirinde buradaki heyecan ve coşkuyu görmemiştim. Bugün burada böyle bir tabloyla karşılaşacağımı tahmin etmemiştim. Sanki burada büyük kongre yapılmıyor, kongremiz düğün bayram havasında gerçekleşiyor. Oysa daha önceki partimin kongrelerinde birçok nahoş görüntüler, kavgalar izliyorduk. Ama tek başına iktidar olan bu partimizde hiçbir olumsuz tablo görmediğim gibi birbirini seven, birbirine kenetlenmiş, yüreği Türkiye sevdasıyla yanan insanların bir bayram havası içinde kongreyi icra ettiklerini gördüm.' Bu da gösteriyor ki AK Parti gün geçtikçe büyüyor, güçleniyor, Türk siyasetine seviye, kalite kazandırıyor. Büyük kongremizde hiçbir tatsız hadise yaşanmadan, makam kaygılarıyla sandalyelerin havada uçmadığı örnek bir kongre olmuştur. Büyük kongremize yoğun ilgi ve alaka gösteren teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title