Haberler

Malatya'da Tarih Yeniden Canlanıyor

Malatya'da 12 Eserin Restorasyon Çalışmasının Bitirildiği, 7 Eserin Restorasyon Çalışmasına Bu Yıl Başlanacağı ve 6 Eserin Restorasyon Çalışmasının İse Devam Ettiği Bildirildi.

Malatya'da 12 eserin restorasyon çalışmasının bitirildiği, 7 eserin restorasyon çalışmasına bu yıl başlanacağı ve 6 eserin restorasyon çalışmasının ise devam ettiği bildirildi.

Vakfılar Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 2004 yılı ile 2006 yılı arasında toplam 12 adet tarihi eserin projesini temin edilerek, restorasyon çalışmasını bitirildiği kaydedildi. Restorasyon çalışması bitirilen tarihi eserlerin Arapgir Gümrükçü Osman Paşa Camii, Yazıhan Fethiye Uzun Hasan Camii, Battalgazi Ulu Camii, Battalgazi Kanlı Kümbet, Darende Sadrazam Mehmet Paşa Kütüphanesi, Sadrazam Mehmet Paşa Camii Minaresi ve Hasan Rıza Paşa Kabri, Malatya merkez Yeni Camii, Darende Hacı Müşrif Camii minaresi, Battalgazi Sütlü Camii Minaresi, Battalgazi Emir Ömer Efendi Mescidi ve Türbesi olduğu kaydedildi.

Malatya'da projeleri bitirilerek restorasyonlarına 2006 yılı içerisinde başlanılan Hekimhan Taşhan ve Köprülü Mehmet Paşa Camii, Darende Yusuf Paşa Bedesteni ve Hüseyin Paşa Camii Minaresi, Arapgir Cafer Paşa Camii ve Battalgazi ilçesindeki Üçkardeşler (Halfetih Minaresi)Beşkardeşler (Şahabiye-i Kübra Medresesi) araştırma kazısı çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Battalgazi ilçesindeki Ak Minare, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Ahmet Duran Mescidi ve Türbesi, Melik Sunullah Camii, Nefise Hatun Kümbeti, Malatya merkez Yusuf Ziya Paşa Camii ve Yeşilyurt Kölükoğlu Camii'nin onarımları için projelerin tamamlandığı ve 2007 yılı içerisinde restorasyonlarına başlanacağı öğrenildi.

(BK-ST-ST-Y)

19.02.2007 12:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title