Haberler

Mahkemeden Emsal Karar! Dünya Göz Hastanesi 220 Bin TL Tazminat Ödemeye Mahkum Edildi

Güncelleme:

Dünya Göz Hastanesi, haksız rekabet ettiği ve hastanesini öne çıkartacak nitelikte reklamlar yaptığı gerekçesiyle 220 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Reklam yapma yasağı olmasına rağmen, birçok platformda reklam vererek göz sağlığı alanındaki rekabeti bozduğu ve haksız rekabet kurallarını ihlal ederek milyonlarca lira kazanç elde ettiği gerekçesiyle Dünya Göz Hastanesi, mahkeme tarafından 220 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

HAKSIZ REKABET ETTİĞİ GEREKÇESİYLE DAVA AÇILDI

Reklam yapma yasağı olmasına rağmen, birçok platformda reklam vererek göz sağlığı alanındaki rekabeti bozduğu ve haksız rekabet kurallarını ihlal ederek milyonlarca lira kazanç elde ettiği gerekçesiyle Dünya Göz Hastanesi, mahkeme tarafından 220 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.Konuyla ilgiliaçıklamayapan davacı tarafın avukatıAv .Şenol Saltık mahkeme sürecinianlattı:"Dünya Göz Hastanesi'ne, hastanesinin reklamlarını yasalara ve hukuka aykırı olarak, haksız rekabet niteliğinde ve talep yaratacak şekilde, TV, gazete ve internet yoluyla yayınlatması nedeniyle 2014 yılında dava açıldı.Bu yıllarda reklam vererek sağlıkta talep yaratan Dünya Göz Hastanesi, 2013 yılında faaliyet karlılık oranı bir önceki seneye göre yüzde 155 seviyelerine çıkardı.2013 senesindeki faaliyet karlılığın diğer senelere nispetle aşırı yüksek olduğu ortaya çıkan hastanenin, bu yılda 25 milyon lira kar elde ettiği tespit edildi. "

BİLİRKİŞİ DÜNYA GÖZ HASTANESİ'Nİ HAKSIZ BULDU

Av. Saltık ,sözlerini şöyle sürdürdü :"Bilirkişi hazırladığı dava raporunda, hastanenin sektörel olarak reklam kısıtlamalarını içeren Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yer alan hükümlere ve genel olarak reklam mevzuatı ile haksız rekabet eylemlerini düzenleyen TTK amir hükümlerine aykırı olan reklamlarda bulunarak, işletmesini öne geçirmekte olduğuna dair görüşlere yer verdi"

13 KERE CEZA ALDI

Av. Şenol Saltık , Dava dosyasında, hastanenin Reklam Kurulu tarafından 13 kere cezalandırıldığı ve bu cezalara aldırış etmeden farklı platformlarda reklamını yapmaya devam ederek kural ihlalini sürdürdüğü belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:"Diğer şirketleri kötüler nitelikte reklamlar yaparak yanlış ve yanıltıcı bilgiler paylaşan hastane, uluslararası bir lens şirketinden de 6 milyon dolarlık hibe aldığı ve bu şirketin ürünlerinin kullanılması için teşvik edici önerilerde bulundu "

220 BİN TL TAZMİNAT

Dünya Göz Hastanesi, 200 bin TL maddi 20 bin TL manevi olmak üzere toplam 220 bin lira tazminat ödemeye mahkum edildi.

DÜNYA GÖZ HASTANESİ KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Dünya Göz Hastanesi'nin konuyla ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:

''Ortada kesinleşmiş bir hüküm dahi yoktur. Diğer yandan bilirkişi heyeti tarafından yapılan incelemelerde de, davacı şirketin bu bilgilendirmeden ötürü uğradığı bir zarara rastlanılmadığı yönünde kanaat bildirilmiştir. Lakin İlk Derece Mahkemesi takdirini farklı şekilde kullanmıştır. Tam da bu noktada, habere dayanak yapılan hükmün ilânı için Türk Ticaret Kanu'nun 59. Maddesi uyarınca, kararın kesinleşmesi gerektiği gözden kaçırılmamalıdır.''

''Dünya Göz Hastanesi, tıpkı şimdi olduğu gibi, davaya taşınan dönemde de kamunun lehine adım atmaktan geri durmamış ve katarakt ameliyatlarındaki yanlışlara dikkat çekmek için var gücüyle uğraş vermiştir. Gerçekten de mezkûr dönemlere geri döndüğümüzde, gereksiz ve hatalı katarakt ameliyatlarıyla SGK'nın ve vatandaşın zarara uğratıldığı ve bu konudaki kamuoyu tepkisi hatırlanacaktır.Bahsi geçen hatalı işlemlere karşı Dünya Göz Hastanesi konunun takipçisi olmuştur. Hatta dönemin Sağlık Bakanı kendisine gelen bir soru önergesini, Dünya Göz Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı'nın katarakt ameliyatlarına ilişkin usulsüzlüklerden yakınan dilekçesi üzerine müfettiş heyetinin görevlendirildiği şeklinde yanıtlamıştır.''

''Haberde geçen bir lens şirketinin Dünya Göz Hastanesi'ne 6 milyon USD.tutarındaki hibe ödemede bulunduğu iddiası ise tam manasıyla asılsız ve gerçek dışıdır. Bununla ilgili resmi mercilere de 2014 yılında gerekli bütün bilgilendirme yapılmıştır.''

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Mahkum Sağlık Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title