Haberler

Magider'den 3 Proje Birden Geliyor…

Güncelleme:

Geçtiğimiz ay olağan kongresi yapılan ve güven tazeleyen Magider, Aloğlu ve yönetim kurulu ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Artarda üç projeye birden hazırlanan Magider yönetiminin ilk projesi sağlık ile olacak. 17 Eylül tarihinde Grand Medical hastanesi ile meme kanserinde farkındalık yaratacak bir seminerle başlayacak. Burda kanser hakkında bilgiler verileceği gibi kadınlara ücretsiz kontrol hizmeti sağlanacak.

22-26 kasım arası Dünya da ve Türkiye genelinde 10 il de düzenlenen çevre film festivalini Çölyak Derneği ile birlikte şehrimize getirip organizasyonunu üstlenecekler. Bu film festivali sayesinde beş gün boyunca 22 film vizyonda kalarak çevrenin ve toprağın farkındalığı konusunda birçok mesajlar verilecek, doğaya duyarlılık anlatılacak.
Tüm bunlardan sonra kolları tekrar sıvayacak olan yönetim çok ortaklı bir özel okul için çalışmalara başlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Magider Yönetim Kurulu Başkanı A. Ayberk ALOĞLU; "Geçtiğimiz dönem 62 proje ve faaliyet gerçekleştirerek Ege Bölgesinin en aktif sivil toplum kuruluşlarının arasına adımızı yazdırdık. Bu dönem bu rakamın üzerine çıkmak için daha iyi işler yapmak için her haftaya bir faaliyet ve proje sığdırma gayretindeyiz. Manisa'mızın her kurumuyla her stk'sıyla organizasyonlar yapacak, uyuyan uyumayan her hücreyi harekete geçireceğiz. Geçtiğimiz hafta içi Türkiye genelinde sadece beş sivil toplum kuruluşuna verilecek 500 bin Euro luk AB fonlama ve destek projesini hazırlayıp başvuruda bulunduk. Bu bütçeyi Manisa'ya getirebilirsek tamamını sivil toplum kuruluşlarının kalkınması ve geliştirilmesi için kullanacağız. Bir diğer çalıştığımız konuda Manisa'nın eğitim seviyesini arttıracak özel bir okul olacak. Bunu çok ortaklıda yapabiliriz kooperatif şeklinde de hayata geçirebiliriz. Bu okulun eğitimi de öğretimi de ezbere dayalı değil kodlamaya dayalı olacak. Matematiği bahçede kimyayı, toprakta edebiyatı, çiçek ekerken fiziği, toprak sürerken yada bir elektronik eşyayı tamir ederken stratejiyi, ağaçlarla yemek yapmayı, sınıfta geometriyi spor yaparken öğrenecekler. Belirli bir yaşa kadar asla bilgisayar ya da cep telefonlarıyla eğitim öğretim görmeyecekler. Bunun için bir öğretmenimizi staj yapması için 6 ay Almanya'ya gönderiyoruz. Biz de uygun bir inşaat alanı bulduğumuzda çalışmalarımıza hız vereceğiz.
Manisa'lı hemşerilerimizden de bu konuda ve çalışmalarımıza destek verme konusunda ahde vefa bekliyoruz" dedi

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Eylül Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title