Haberler

    Suç ve Ceza Filmleri Festivali

    Sinema alanında "adalet" temasının ele alındığı festivalin tanıtım toplantısında konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, "Bu yıl dokuzuncusunu yaptığımız Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, hem film programıyla hem de akademik yönüyle oldukça ilginç filmler gösterecek.

    Sinema alanında "adalet" temasının ele alındığı festivalin tanıtım toplantısında konuşan Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, "Bu yıl dokuzuncusunu yaptığımız Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, hem film programıyla hem de akademik yönüyle oldukça ilginç filmler gösterecek. Bu sene oldukça zor bir akademik konuyu da ele almış olacak. Dijital dünya ve dijital çağ her geçen gün bizi cevabı oldukça zor sorularla karşı karşıya bırakıyor." dedi.

    Açılış 21 Kasım'da CRR Konser Salonu'nda

    Festivalin program koordinatörü Prof. Dr. Bengi Semerci ise adaletin sanat için sanatın da adalet için önemli olduğuna dikkati çekerek, "Biz bu inançla bu festivali oluşturduk. Dolayısıyla adaleti merkezde tutarak film üreten yönetmenlerimize teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

    Semerci, festival süresince filmlerin Nişantaşı sinemaları ve Beyoğlu Atlas Sinemasında izleyicilerle buluşacağını söyledi. Semerci, şunları aktardı:   "Festivalin açılışı 8 Kasım akşamı Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda gerçekleşecek. Açılış törenimizde her yıl olduğu gibi onur ödüllerimiz var. Bu sene sinema onur ödülümüzü yönetmen Yeşim Ustaoğlu'na vereceğiz. Akademik onur ödülümüz ise Prof. Dr. Stephen Thaman'a takdim edilecek. Sinemaya Katkı Ödülümüz de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Sinema Bölümünü kuran Prof. Dr. Sami Şekeroğlu'na verilecek."

    Jüri başkanı Zuhal Olcay

    Festival kapsamında düzenlenen "9. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması"nın bu yılki jüri başkanı ise usta oyuncu Zühal Olcay oldu. Jüride ayrıca Saraybosna Film Festivali'nin kreatif direktörlüğünü de yapan İzeta Gredavic, Afganistan'dan yönetmen Sahraa Karimi, yönetmen Onur Saylak, Romanya'dan film yapımcısı Ioana Uricaru yer alıyor.

    Bu yıl proje yarışması olarak yapılacak ve 68 kısa film senaryosunun değerlendiriliceği Altın Terazi Kısa Film Proje Yarışması'nın jürisinde ise senaryo danışmanı Simona Nobile, yazar Tarık Tufan ve yapımcı Maxine Williamson bulunuyor.

    Festival kapsamında 9. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması'nda "Batmadan", "Bir Oğul", "Gerilla", "Hapishane Müdürü", "Keskin Bir Bıçak", "Küçük Şeyler", "Papicha", "Verida'nın Düğünü" filmleri gösterilecek.

    Altın Terazi Kısa Film Proje Yarışması kapsamında ise Kartal Ermiş "Bir MAsalın Gerçek Hikayesi", Ferhat Gökçek Kutluer "Dokuz Taş", Enes Yılmaz "Fındık", Aslı Şahin "Hala benden Büyük müsün", Kader Yılmaz "Her Yer Gökkuşağı", Melih Bilici "İlham", Murat Eroğlu "Kabus", Merve Gezen "Prepetia", Murat Şeker "Sifon" ve Vahap Dabakoğlu "Teşhiş" isimli kısa film senaryolarıyla finale kaldılar.

    Suç, ceza ve adaletle ilgili sorunların sinema sanatındaki yansımasını kitlelere ulaştırmayı amaçlayan festival bünyesinde "Dijitalleşme ve Sinemanın Gelecek 10 Yılı" ve "80'lerde Kadın Yönetmen Olmak" başlıklı iki panel düzenlenecek.

    Bu yıl "Dijital adalet" olarak belirlenen festivalin akademik programında dünyanın her yerinden gelen hukuk, psikiyatri, sosyoloji ve politika alanlarında önemli isimler tartışmalara katılacak. Akademik program, İstanbul Üniversitesi ana bina salonlarında ücretsiz katılıma açık olarak yapılacak.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Magazin Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

    Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

    Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

    Bakmadan Geçme

    Gelinim Mutfakta kim elendi? GELİNİM MUTFAKTA elenen isim kim oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 17-18 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Türkiye- İtalya Milletler Ligi maçı ne zaman? #127952 TÜRKİYE- İTALYA maçı saat kaçta, hangi kanalda? 18 Mayıs Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 18 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 17 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349
    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title