Haberler

İlber Ortaylı: Capslere Aşırıya Kaçmadıkça Kızmıyorum

Güncelleme:

Kanaltürk'te yayınlanan 'Bunu Konuşalım' adlı programa katılan tarihçi kendi adına yapılan capslerle ilgili, "Aşırıya kaçmayanlara kızmıyorum" dedi.

Kendi adına yapılan capslerle ilgili konuşan Ortaylı, yapılan capslere kızmadığını hatta bazılarının çok hoşuna gittiğini söyledi. Fakat yine de aşırıya da kaçılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

"BAZILARINA ÇOK GÜLDÜM"

"Aslında kızmıyorum ama arada ayarın kaçırıldığı da oluyor. Ama bayıldım bir tanesine… Beni ambulansla taşırlarken fotoğrafa "Lütfen 3 dil bilmeyen taşımasın beni" yazmışlar. Çok güldüm ona… Bir tanesine de ürperdim "Adolf İlber" yazmışlar."

"AYIP OLAN YARI CAHİLLİKTİR"
Cahilliğe kızıp kızmadığı sorulan Ortaylı, "Cahillik ayıplancak bir şey değildir. Hatta o tutarlılıktır. Asıl ayıp olan yarı cahilliktir… Yarım yamalak okuyan türden." dedi.


"BİLMEYİP DE BİLİYORMUŞ GİBİ KONUŞANLARA KIZIYORUM"

Işık'ın "Bir şey bilmeyene kızıyor musunuz?" sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Hayır bilmeyene tabi ki kızmam. Bilmeyip de biliyormuş gibi konuşana kızıyorum. Çünkü bunlar milleti millete kırdırabiliyor. Çok tehlikeli olabiliyorlar."

Kaynak: Haberler.Com / Magazin

İlber Ortaylı Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title