Haberler

Bora Aksu Harrods İçin Çanta Tasarladı

Moda dünyasında Türkiye'yi başarıyla temsil eden Bora Aksu, İngiltere'nin en ünlü mağazası Harrods için çanta koleksiyonu hazırladı.

Çalışmalarını Londra'da sürdüren tasarımcı Bora Aksu, ünlü aksesuvar tasarımcısı Bracher Emden ile birlikte İngiltere'nin en ünlü mağazalarından Harrods için bir çanta koleksiyonu tasarladı. Henry Darger'in illüstrasyonlarından ilham alınarak tasarlanan çantalar kısa süre önce Harrods'ta satışa çıktı. Aksu, hazırladığı koleksiyonun hikayesini anlattı...

Harrods ile nasıl bir araya geldiniz?

Harrods mağazası zaten yıllardır markamızı yakından takip ediyordu. Mağaza içinde tasarımları satılan ünlü çanta markası Bracher Emdem ile işbirliği yaparak özel bir çanta koleksiyonu hazırladım. Kısa süre önce çantaların tanıtımı gerçekleşti ve bir partiyle koleksiyonun tanıtımı yapıldı.

Peki neden bir çanta koleksiyonu?

Koleksiyonları hazırlarken, yarattığınız siluetin tamamlanmasında her zaman aksesuvar çok önemli bir yere sahip. Hatta tamamlamakla kalmıyor, bazen koleksiyona yepyeni bir açı bile katabiliyor. Bu yüzden çanta tasarımı bana doğal bir sürecin devamı gibi geliyor.

25 PARÇALIK KOLEKSİYON

Hazırladığınız çanta koleksiyonu sadece Harrods'ta mı satılacak yoksa Türkiye'de veya başka yerlerde de çantaları bulabilecek miyiz?

Çanta koleksiyonu, Londra'da Harrods'ta satılıyor ama Harrods'ın internet sitesinden de alınabiliyor. Ayrıca İstanbul'daki Atelier 55 mağazasında da çantaları bulmak mümkün.

Harrods için kaç parçalık bir koleksiyon hazırladınız, bu koleksiyon için ilham kaynağınız neydi?

Koleksiyon yedi farklı stilden oluşuyor. Renk alternatifleriyle birlikte 25 parçalık bir koleksiyon oldu. Koleksiyonun ilham kaynağı ise 20'nci yüzyılın bence en gizli kalmış ve önemli sanatçılarından Henry Darger... Dargerism akımının da yaratıcısı olan bu ustanın 15 bin sayfalık 'Vivian Kızları' adlı muhteşem kitabı benim ilham kaynağım. Darger hikayesinde, yedi küçük kızın iyiliklerini kalkan yapıp kötülükle savaşmasını anlatıyor. Kitaptaki illüstrasyonlar büyüleyici.

RAHAT VE FONKSİYONEL

Çantalarda hangi malzemeleri kullandınız? Hangi renklere ağırlık verdiniz?

Çantalar dana derisinden üretildi ancak deri farklı işlemlere tabi tutuldu. Birçok vurucu renk var. Siyah, gri gibi klasik renklerin dışında yanık turuncu ve fuşya renginde çantalar da var.

Sizin dışınızda Harrods'ta ürünü satılan başka Türk tasarımcı var mı?

Bildiğim kadarıyla yok...

Çanta tasarlarken nelere dikkat ettiniz?

Hem tote, hem de clutch çantalarda rahatlık ve fonksiyonelliğin ön sırada olmasına dikkat ettik.

Piyasaya çıkalı çok olmadı ama çantalardan satın alan ünlüler var mı?

Twiggy, Kelly Brook, Nicola Roberts, Kate Nash, Laura Whitmore ve Jodie Kidd ilk aklıma gelenler...

ÜNLÜ İSİMLER İLGİ GÖSTERDİ

Bora Aksu, 2013 ilkbahar/yaz koleksiyonunu, geçtiğimiz ay Londra Moda Haftası'nda tanıttı. Kraliyet ailesinden esinlenerek hazırladığı koleksiyonun sergilendiği defileyi izleyenler arasında Kelly Brook ve Kate Nash gibi ünlüler de vardı.

YILDIZI GİDEREK YÜKSELDİ

2002'de Central St. Martin'den mezun olan Bora Aksu, ilk kez 2003 yılında düzenlenen Londra Moda Haftası'nda tasarımlarını tanıttı. İlk koleksiyonundan itibaren moda yazarlarının ve ünlü tasarımcıların ilgisini çeken Aksu için İngiltere'nin prestijli gazetesi Daily Telegraph, 'Şovun yıldızıydı. Yükselen bir yıldız' yorumunu yaptı. Romantik tasarımlarıyla ve iddialı kokteyl giysileriyle tanınan Aksu; Topshop, Nike, Converse ve Anthropologie gibi markalar için de sınırlı sayıda üretilen koleksiyonlar hazırladı. Müşterileri arasında moda ikonu olarak gösterilen Keira Knightley ve Sienna Miller gibi isimlerin de bulunduğu Aksu, her yıl hazırladığı dört farklı koleksiyonla dikkat çekmeye devam ediyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Türkiye Londra Moda Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title