Haberler

Bar İçinde Tiyatro

İzmir'in Alsancak Semti'nde Muzaffer İzgü Sokağı'nda bulunan Sardunya Bar, 2008 yılından beri, barın üst katında bulunan mini tiyatro sahnesinde "Doğaçlama Kumpanyası Bar Tiyatrosu" adlı gruba ev sahipliği yapıyor.

İzmir'in Alsancak Semti'nde Muzaffer İzgü Sokağı'nda bulunan Sardunya Bar, 2008 yılından beri, barın üst katında bulunan mini tiyatro sahnesinde "Doğaçlama Kumpanyası Bar Tiyatrosu" adlı gruba ev sahipliği yapıyor.

Oyuncu koçluğunu

Can Dalkılıç'ın yaptığı ve oyuncu kadrosunu Nadide Korkmaz, Fırat Turgut, Efe Köse, Mehmet Duran ve Murat Esmeray'ın oluşturduğu ve tamamen amatör tiyatroculardan kurulu "Doğaçlama Kumpanyası Bar Tiyatrosu" adlı grup 2008 yılından beri Alsancak'ta bulunan Sardunya Bar'da oyun sergiliyor. Oyuncularının tamamının amatör oyuncu olduğu grup 2008 yılında Mehmet Duran ve Mert Aygüven'in ani kararıyla birlikte kuruldu. İzmir'de hem bar da hem de doğaçlama tiyatro grubu olarak tek olduklarını söyleyen oyuncu koçu Can Dalkılıç oyunlarının insanlar tarafından ilgiyle izlendiğini ve her geçen gün gördükleri ilginin arttığını söyledi. Dalkılıç, sergilenen oyunların her hafta Cuma günleri akşam 20.30'dan sonra başladığını söylerken geçtiğimiz Cuma günkü oyunla birlikte 130. Perdeyi kapattıklarını belirtti.

DOĞAÇLAMA TİYATRO NEDİR?

Doğaçlama tiyatro, Avrupa ve Amerika'da yaygın bir durumda olan ancak Türkiye'de yeni yeni yerleşmeye başlayan bir tiyatrodur. Özellikle Robin Williams ve Jim Carey gibi dünyaca tanınan aktörlerin doğaçlama tiyatrolarda keşfedildiği göz önünde bulundurulurken doğaçlama tiyatro tarihçe olarak çağlar boyunca süregelen bir etkinlik olduğu ve yazarların eserlerini oluştururken doğaçlama yöntemine gittiği söyleniyor. Doğaçlama Tiyatro'nun en önemli özelliklerinden birine gelinecek olursa; seyircilerin ve oyuncuların konuyu bilmedikleri ani gelişen konular karşısında rol yapmaya çalıştıkları bir tiyatrodur. İki tarafın da bir adım sonrasında ne olacağını bilmemesinden dolayı doğaçlama tiyatro, oturmuş ve her geçen gün çektiği ilgiyle artan izler kitlesine sahiptir. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Mehmet Duran Esmeray İzmir Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title