Haberler

Loto'dan Kazandığını Batırınca Yeniden Loto'ya Sarıldı

Ordu'nun Perşembe İlçesinde Ziraat Bankası'nda Çaycı Olarak Çalışırken 25 Ocak 2003'te Sayısal Loto'dan 844 Bin YTL'lik İkramiye Kazanan Hayri Kaya, 3 Yılda Bilmediği İşlere Girip Batınca Yeniden Sayısal Loto'ya Umut Bağladı. Köyde Kaldığı Ev İcralık Olan, 5 Ay Cezaevinde Yatan ve Bugün Yurtdışında İşçi Olarak Çalışan Bir Akrabasının Yardımıyla Yaşayan Kaya, "Her Hafta 3 veya 4 Tutturuyorum. En...

Ordu'nun Perşembe ilçesinde Ziraat Bankası'nda çaycı olarak çalışırken 25 Ocak 2003'te Sayısal Loto'dan 844 bin YTL'lik ikramiye kazanan Hayri Kaya, 3 yılda bilmediği işlere girip batınca yeniden Sayısal Loto'ya umut bağladı. Köyde kaldığı ev icralık olan, 5 ay cezaevinde yatan ve bugün yurtdışında işçi olarak çalışan bir akrabasının yardımıyla yaşayan Kaya, "Her hafta 3 veya 4 tutturuyorum. Eninde sonunda büyük ikramiyeyi yeniden kazanacağım" dedi.

İkramiye çıktıktan sonra hayatında birçok değişiklik olduğunu, etrafındaki insanların çoğaldığını ve ticaret yapmak için bilmediği işlere girdiğini anlatan Hayri Kaya, yaptıklarından büyük pişmanlık duyduğunu söyledi. İkramiyeyi kazandıktan sonra hayatın çok hızlı aktığını ve ne yaptığını doğru dürüst hatırlamadığını belirten Kaya, şimdi işsiz ve parasız olduğunu ifade etti. Kaya, "İkramiye çıkınca hayatımda bir sürü değişiklik oldu. Akrabalarım ve tanımadığım kişiler çoğaldı. Bende yardımsever birisi olduğum için elimden geldiği kadar yardım ettim. Ama bilmediğim işlere girdim, hepsinden de zarar ettik. Haliyle para bitti. Bana çıkan 844 bin YTL bana göre çok büyük bir paraydı, ama maalesef büyük bir para değilmiş. Şimdi işsizim ve beş parasızım. Şu anda çok zor durumdayız. Eşim çalışıyor. Bende evde akrabamın yardımıyla yaşıyorum" diye konuştu.

Paralı olduğu günlerde insan ilişkilerinin de menfaate dayalı olduğunu fark ettiğini kaydeden Kaya, "Ne yazık ki, para ile arkadaşlık ve dostluk olduğunu öğrendim. Paranız çok olduğu zaman arkadaşınız çok oluyor, olmadığı zaman etrafınızdaki insanların gerçek yüzü meydana çıkıyor. Ne yazık ki bunu öğrendik" dedi.

Sayısal Loto'da ikramiye çıkan ve çıkacak olanlara da tavsiyede bulunan Kaya, "Kimsenin ağzına bakıp nasihatlerini dinlemeyin. Kendi iç sesinizi dinleyin ve bilmediğiniz işlere girmeyin. Bu paranın harcanmasından çok akıllı olması gerekiyor. Ama paranın gücüne de kimse inanmasın. 2-3 milyar YTL çıksa bile o para bir gün biter. Çünkü çalışmadan gelen paranın değeri yok" şeklinde konuştu.

Loto oynamaya devam ettiğini, 6 tutturmasa bile her hafta 3 veya 4 tutturduğunu ifade eden Kaya, "Bu zamana kadar Loto'dan hiç kaybetmedim. Her hafta 3 veya 4 tutturuyorum. Mesela 2 haftada bir 4 biliyorum. Devamlı 3 çıkıyor. Cebimden kolon parası çıktığı yok. İnanıyorum ki bir kez daha büyük ikramiyeyi tutturacağım. Ama geç mi olur erken mi olur Allah bilir. Bu kez ise paramı hesaplı harcayacağım" diye konuştu.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title