Haberler

Lösev'in Kuruluşunun 12. Yıl Dönümü Kutlandı

Lösemili Çocuklar Vakfının (lösev) Kuruluşunun 12

Lösemili Çocuklar Vakfının (LÖSEV) kuruluşunun 12. yıl dönümü, düzenlenen gecede kutlandı. Sağlıklarına kavuşan 18 çocuğun maskelerini havaya fırlattığı törende, çocuklara hayallerindeki hediyeler de verildi.

Ankara Swiss Otel'de düzenlenen geceye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, LÖSEV çalışanları, Lösemili Çocuklar Hastanesi (LÖSANTE) personeli, lösemili çocukların aileleri, gönüllüler ve davetliler katıldı.

Sunuculuğunu oyuncu Hakan Yılmaz'ın yaptığı gece, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuşan LÖSEV İlköğretim Okulu öğrencilerinin şarkı ve dans gösterisiyle başladı.

LÖSEV tanıtım filminin gösteriminden sonra, sağlığına kavuşan öğrencilerden biri 'Hayat Dansı' yaptı. Sağlıklarına kavuşan 18 çocuk da sundukları ritim gösterisinin ardından maskelerini havaya fırlattı.

LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer, yaşadıkları gururun tüm destekçiler ve gönüllülerle ortak eserleri olduğunu ifade ederek, 'Vakfımızın çalışmalarıyla 151 lösemili çocuğumuz iyileşti. LÖSEV ve sizler olmasaydınız, bu 18 çocuğumuz da bugün belki aramızda olmayacaktı' dedi.

Bu 18 çocuktan bir bölümünün yaşadıkları illerde doluluk nedeniyle yatacak hastane bulamadığını, bir bölümünün parasızlıktan, yokluktan tedavilerini yarım bıraktığını, bir bölümün de hastanede tedavilerinin yapılamadığını ifade eden Ezer, şunları kaydetti:

'Çocuklarımız LÖSANTE'ye geldiler. 3 yıl boyunca ağızlarında yaralar çıktı, saçları döküldü ama bizler, hastane personelimiz, hiçbir gün umudumuzu kaybetmedik. Hiç kayıpsız bu geceye geldik. Yüzde yüze yakın başarıyla çocuklarımızı hayata bağladık. Biz onlara yaşam hakkını, en iyi tedaviyi alma hakkını verdik. Amerika'daki, İngiltere'deki çocuklar hangi şartlarda tedavi oluyorsa o imkanı tanıdık. Bunu sizlerin verdiği güç ve destekle yaptık.'

Ezer'in konuşmasının ardından, sağlıklarına kavuşan çocuklara hayallerindeki hediyeler verildi. Çocuklardan Mehmet Burak Töken 'arabalı yatak', Yakup Atuk bisiklet, Özlem Sıla Çetin de bilgisayarına kavuştu.

Çocuklardan Tuana Özkan ise en büyük hayalini gerçekleştirerek, şarkıcı Kutsi ile 'İlanı Aşk' adlı şarkıyı söyledi.

- ÖDÜL TÖRENİ-

Sunucu Hakan Yılmaz ve Kutsi'nin çocuklarla birlikte pasta kesmesinin ardından, LÖSEV'e destek sağlayanlara ödülleri verildi.

Törende, lösemili çocuklar için okulun kurulmasına desteklerinden dolayı çocuklar tarafından 'Yılın Siyaset Adamı' seçilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de ödül aldı. Çelik'e ödülünü, LÖSEV Yönetim Kurulu üyesi İhsan Pelen verdi.

Hüseyin Çelik, yaptığı konuşmada, vakfın 12. yaş gününü kutladığını belirterek, 'Şunun altını çizmek istiyorum, devlet adamı, ticaret adamı, siyaset adamı vs. olabilirsiniz. Ancak hepsinin önünde 'adam olmak' geliyor. Bence adam olmanın ilk şartı ise başkasının derdiyle dertlenmektir' dedi.

Üstün Ezer ile vakfa desteklerinden dolayı Koza Yönetim Kurulu üyesi Melek İpek'i de kutlayan Çelik, 'Bugün burada olmaktan ve çocuklara karınca kararınca katkımız olduysa bundan bahtiyarlık duyuyorum. Tüm katkıda bulunanlara şükranlarımı sunuyorum' diye konuştu.

Program, Kutsi'nin konseriyle sona erdi.

(ESA-ZBD) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title