Haberler

Liselilerden Engellilere Tekerlekli Sandalye

Adapazarı Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, altı ay süren kampanyada topladıkları 500 kilo pet şişe kapağını satarak 2 tekerlekli sandalye aldı.

Adapazarı Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri, altı ay süren kampanyada topladıkları 500 kilo pet şişe kapağını satarak 2 tekerlekli sandalye aldı. Öğrenciler, tekerlekli sandalyeleri, törenle Adapazarı Sakatlar Derneği üyesi engellilere hediye etti.

Kapak toplama kampanyasını başlatan okulun Gıda Alanı Şefi Neşe Çuhadar, "Bizler okulumuzda engellilere bir katkımız olsun diye, aynı zamanda da çevre bilinci kazanmak için böyle bir çalışmayı başlattık. Kısa zamanda tüm öğrencilerimize yayıldı. Öğrencilerimiz her gün birkaç poşet dolusu kapak getirerek kampanyaya büyük destek oldular. Şu anda iki adet tekerlekli sandalye alıp engelli kardeşlerimize hediye etmekten büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Kampanyamızda bize destek olan herkese de teşekkür ediyoruz" dedi.

Okulda tekerlekli sandalyelerin teslim töreninde duygusal anlar yaşandı. Adapazarı Sakatlar Derneği Başkanı Sadettin Yılmaz, "Şenpiliç Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin böyle bir çalışma yapmasından gurur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Tekerlekli sandalye sahibi olan engelli üyelerim adına okulumuz idarecilerine, öğretmenlerine, öğrencilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum" diye konuştu. - Sakarya / Adapazarı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title