Haberler

Lice Devlet Hastanesi'nde Doktor Sıkıntısı

Diyarbakır'ın Lice İlçesinde Hizmet Veren 50 Yatak Kapasiteli Devlet Hastanesi'nde Yaşanan Uzman Doktor Sıkıntısı, Hastaları Zor Durumda Bırakıyor.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde hizmet veren 50 yatak kapasiteli Devlet Hastanesi'nde yaşanan uzman doktor sıkıntısı, hastaları zor durumda bırakıyor.

Devlet Hastanesi acil servisinde 5 doktor bulunması gerekirken sadece bir pratisyen doktorun bulunması hasta ve yakınlarının sert tepkisini çekiyor. İlçede, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı hastalıkları, ortopedi, diş hekimi, kulak burun boğaz ve kalp damar hastalıkları dallarında da uzman doktor bulunmuyor.

Lice Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Recep Aydın'ın Bolu'ya bağlı Gerede ilçesine atanması hastanedeki sıkıntıyı daha da artırdı. Başhekimin de tayininin çıkması ile hastanenin sahipsiz kaldığını belirten bir hasta yakını, "Hastanemizde zaten doktor sıkıntısı çekiyorduk. Bir de başhekimin gidecek olması bizleri daha da büyük sıkıntı içerisine sokacak" dedi. Hastaları artık mecburen Diyarbakır'daki hastanelere götürmek zorunda kalacaklarını anlatan hasta yakını, "Ya acil bir hastamız çıkarsa ne olacak? Ya da yolda bu hastamız hayatını kaybederse, bunun hesabını kim verecek? Bu duruma oldukça tepkiliyiz. Sağlık Bakanlığı'nın derhal bu konuya el atması gerekiyor. Bunun yanında doktor sorunu çözülmezse derdimizi mektupla sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e ileteceğiz" diye konuştu.

Duruma tepki gösterenlerin başında gelen Lice Belediye Başkanı Şeyhmus Bayhan ise sosyal devlet anlayışında, devletin asli görevlerinin başında yer alan sağlık sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Lice'de bulunan Devlet Hastanesi'nin doktorsuz bir hastane tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu anlatan Bayhan, şöyle konuştu: "Köylerde yaşayan halk resmen cezalandırılıyor. Bu hastanenin doktorsuz kalması 4 ilçenin sağlık hizmetinden yoksun bırakılması anlamına geliyor. Bu anlamda benim yapabileceğim tek şey halkımızın kendi sağlığına önem vermesi çağrısında bulunmamdır." Lice Kaymakamı Ömer Kalaylı ise, devlet hastanesindeki doktor sıkıntısının giderilmesi için ilgili yerlerle gerekli yazışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Bu arada Lice'de görev yapan mahalle muhtarları, devlet hastanesinin içerisine düştüğü durumdan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, "50 yataklı hastanemiz neredeyse doktorsuz kalacak. 6 doktorun bulunması gereken hastanede sadece bir doktor görev yapıyor. Bu da bizleri üzüyor. Bizim yetkililerden tek isteğimiz bir an önce bu sağlık skandalına bir son vermeleridir." (İÜ-ZG-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title