Haberler

Libya'da Katliam Var!

Güncelleme:

Keskin Nişancılar Kalabalığa Ateş Açtı, Onlarca Kişi Öldü.

Tunus'ta başlayan Mısır'da Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in görevini bırakmasıyla sonuçlanan yönetim karşıtı gösterilerin sıçradığı Libya'da eylemler katliama dönüştü.

Ülkenin ikinci büyük kenti olan ve olayların merkezi konumundaki Bingazi'de can pazarı yaşandı. Dün yaşamını yitiren 35 protestocunun toplu cenazesinden dağılan kalabalığa komandolar ve keskin nişancılar ateş açtı, onlarca kişi hayatını kaybetti.

Bir görgü tanığı, kurbanların hastaneye götürülmesine yardımcı olduğunu belirterek, "Onlarca kişi öldü, onlarca kişi. Tam bir katliamın ortasındayız" dedi.

 

Kanlı müdahalenin ardından harekete geçen 50 kadar Libyalı Müslüman dini lider, güvenlik güçlerinden, birer Müslüman olarak öldürmeye son vermelerini istedi.

ÖLÜ SAYISI 100'Ü GEÇTİ

Uluslararası İnsan Haklarını İzleme Örgütü, hastane kayıtları ve görgü tanıklarına dayanarak çarşamba günü başlayan olaylarda bugüne kadar en az 104 kişinin öldüğünü açıkladı.

TÜRKLER GÖZALTINDA

Libya haber ajansı Jana ise ülke istikrarını bozmayı hedefleyen bir "şebeke" üyesi onlarca Libya kökenli olmayan kişinin tutuklandığı bildirildi.

"Güvenilir" kaynaklara dayanarak verilen haberde, Libyalı yetkililerin, "ülkenin çeşitli kentlerinde" tutuklanan bu kişilerin "yabancı kökenli bir şebekenin üyesi oldukları ve Libya'nın istikrarını bozmak, Libyalıların güvenliğine ve ulusal birliğe zarar vermek için eğitildiklerini" söyledi. Ajans, soruşturmaya yakın kaynaklara dayanarak "Libyalı güvenlik organlarının, tutuklanan bu kişilerin Tunus, Mısır, Sudan, Filistin ve Suriye ile Türk uyruklu olduklarını ortaya koyduğunu" ileri sürdü.

 

İNTERNET KESİLDİ

Ülkede internet erişimi dün sabahtan beri tamamen kesilmiş durumda. Gazeteci ve muhalifler, cep telefonu ve diğer yollarla görüntü ve haberleri dünyaya geçiyor.

Merkezi ABD'de bulunan ve internet trafiğinin gözetiminde uzman olan Arbor Networks şirketinin açıklamasında, dün Libya'da internet erişiminde kısıtlamaların olduğunu, geceyarısı da internet erişiminin "aniden kesildiği" belirtildi.

Öte yandan özel güvenlik güçlerinin Bingazi'deki protesto kamplarına baskın yaparak, bölgeyi temizlediği belirtildi. Görgü tanıkları, özel birliklerin sabaha karşı kentteki mahkeme binasının dışında kamp kuran, aralarında avukatlar ve yargıçların da bulunduğu yüzlerce göstericiye baskın düzenlediğini anlattı. Tanıklar, güvenlik güçlerinin çadırlardaki protestoculara göz yaşartıcı gaz sıktığını söyledi.

 

Kaynak: Dünya

Dünya Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title