Haberler

1 Aralık'tan itibaren zorunlu olacak! Oto lastikçilerde kış lastiği mesaisi yaşanıyor

Güncelleme:

Yurdun çeşitli bölgelerinde kar yağışının başlamasıyla araç sahipleri araç lastiklerini değiştirmeye başladılar. Oto lastikçileri 1 Aralık'tan itibaren zorunlu olacak kış lastiklerini takmak isteyen vatandaşlardan dolayı yoğunluk yaşıyor.

Ülke genelinde kış lastiği takma zorunluluğunu 1 Aralık'ta başlayacak. Teknik uzmanlar, lastiklerin değişimi için kar yağışının beklenilmemesi gerektiğini belirterek, kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Ardahan'da oto lastikçileri ve oto bakım uzmanları, zorunlu kış lastiği uygulamasının başlayacağı hatırlatmasında bulunarak bir an önce kış lastiklerinin tedarik edilmesi gerektiğini söyledi.

1 Aralık'tan itibaren zorunlu olacak! Oto lastikçilerde kış lastiği mesaisi yaşanıyor

"NEREDEYSE YOĞUNLUĞA YETİŞEMİYORUZ"

Oto lastik satımı ve değişimi yapan Sinan Lale, vatandaşlarda kar lastiği takma bilincinin oluştuğunu belirterek, "Vatandaşlarda kış lastiği takma bilinci oluştu. Artık ticari-binek ayrımı yapmaksızın herkes lastiklerini değiştiriyor. Satışlarımız yoğun devam ediyor. Hem sıfır lastik satıyoruz hem de yazlık lastik değişimi yapıyoruz. Şu anda burada ortalama günlük 30-35 lastik değiştiriyoruz ve yoğunluk çok fazla neredeyse bu yoğunluğa yetişmiyoruz. 5 kişilik ekiple çalışıyoruz. Kış boyunca bu yoğunluk devam edecek gibi. Şu anda kış mevsimsinin başındayız ve hafif bir kar yağışı bu şekilde arttırdı işleri. Lastik değişimi için vatandaştan 60 TL alıyoruz. Şu an için işler oldukça iyi gidiyor. Kış lastiği hayat kurtarıyor önümüzde uzun bir kış var malumunuz çok soğuk ve karlı geçiyor burası bu nedenle şimdiden herkes lastiklerini değiştirsin ve herhangi bir kazaya meyil vermesin" şeklinde konuştu.

1 Aralık'tan itibaren zorunlu olacak! Oto lastikçilerde kış lastiği mesaisi yaşanıyor

"KIŞ LASTİĞİ KAZALARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE AZALTIR"

Lale, kış lastiğinin daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltarak hayat kurtardığını belirterek, "Kış koşullarında gerekli önlemler alınmazsa trafikte risk artar. Kış koşullarında karlı ve buzlu yola göre özel olarak hazırlanan kış lastiği, daha fazla yol tutuşu ve daha kısa fren mesafesi sağlayarak kazaları önemli ölçüde azaltır. Kış lastiği trafiğin akıcı ve güvenli olmasına katkı sağlar. Mecburi olsun olmasın günlük trafiğe çıkan bütün araçlara kış lastiği takılmasını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

1 Aralık'tan itibaren zorunlu olacak! Oto lastikçilerde kış lastiği mesaisi yaşanıyor

"MEVSİME GÖRE TEDBİRLERİMİZİ ALMAK ZORUNDAYIZ"

Aracına kar lastiği takmaya gelen vatandaşlardan Mehmet Koç isimli araç sürücüsü ise, "Maalesef bizim ilimizde kış çok soğuk ve karlı geçiyor. Bu nedenle şimdiden oluşan buzlanmaya karşı aracıma kışlık lastikleri taktırdım. Sezonu geldi, bu nedenle aracımı getirip burada kışlık lastiklerini taktırmak için bekliyorum. Mevsime göre tedbirlerimizi almak zorundayız" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ardahan Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

cengo:

bu yasak neden sadece ticari araçları kapsıyor ben ENİŞTE arabasına bindiğim için her sene takıyorum ama ceza için değil kendimi düşündüğüm için takıyorum ama bineklere ceza yok lastikte yok takan sayısı çok azdır NEDEN SADECE TİCARİLERE YASAK VAR NEDEN!!!

10
17
yanıtYanıtla
tolga:

nedenmi çünkü sahış aracı yani ticariler dışarı çıkmak zorunda ama şahız arabaları değil. ben neden her kış kış lastiği masrafı yapıcam ki hocam. gereksiz bir masraf bu kar yağdığında arabam nerede ise orada bırakıyorum ya taksi ya dolmuş ne varsa evime gidiyorum bu kadar basit. önemli olan mecburiyet değil duyarlılık. ama bizim türk insanı biraz mal biliyosun

yanıt19
yanıt2
CCC:

Tolga kardeş kar yağışında yola çıkmıyorsan kış lastiği zaten takmana gerek yok poliste zaten kış lastiği takmadan yola çıkanlara takıyor aslan kardeş.

yanıt3
yanıt0
Zavrak:

2 yildir aracim var ilk işim kışlık ve yazlik lastikler oldu. Bizi yolda tutan lastiklerdir, tasidimız canlari düşünerek kisin kislik yazin yazlik lastik kullanmaliyiz. Ben yil 12 ay kis görmüyorum diyen ve afrika çöllerinde yasayan abimiz takmayabilir. Birde dort lastiginizde ayni olaun adam cekicilere takiyor tamam diyor.

yanıt0
yanıt0
1:

Kış lastiği hususi araçlarda zorunlu değildir fakat benim aracım hususi olmasına rağmen kesinlikle takıyorum . Kış lastiklerinin hamuru yaz lastiklerine göre farklıdır . Kış lastikleri 10 derecenin altından eksi 20-30 derecelere kadar yumuşak kalıyor . Fakat yaz lastikleri 10 derecenin altından itibaren sertleşiyor ve görevini yerine getiremiyor . Yol tutuşunuz düşer , ıslık zeminde spin atabilirsiniz , fren mesafeniz uzar vs. vs.

18
0
yanıtYanıtla
ADANALI:

Adanaya kar yağsın ilk işim kış lastiği takmak olacak :P Kar yoksa kar lastiği de yok kusura bakmayın

11
2
yanıtYanıtla
yiğit:

Kış lastiğini de kış geldiği için takarsın demekki :) soğuk havalarda yazlık lastik sertleşir kar yağmasına ya da sıcaklığın eksiye düşmesine gerek yok

yanıt2
yanıt2
meczup:

kazaları ne kış lastiği e emniyet kemeri ne abs ne başka bir şey önler bunlar sürüş emniyetine yardımcı unsurlardır aracın ne kadar üstün özellklere sahip olursa olsun içindeki sürücü tecrübeli ve dikkatli trafik kurallarına uygun araç kullanmıyorsa o araç dünyanın en tehlikeli aracıdır

9
1
yanıtYanıtla
burak:

iyi de içindeki sürücü iyi olursa zaten lastiğine de dikkat eder kemerini takmaya da. Kendi içinde çelişen saçma ve boş bir yorum yapmışsın.

yanıt1
yanıt3
hadi ya:

az önce gördüm 320 kişi aynı anda koşarak lastikçiye girdi, sıra falan gelmez naparız sonra

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title