Haberler

Kuzey Kore Hidrojen Bombasını Başarıyla Test Etti

Kuzey Kore, bugün ilk hidrojen bombası denemesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kuzey Kore, bugün ilk hidrojen bombası denemesinin başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini duyurdu.

Kuzey Kore, gerçekleştirilen ilk hidrojen bombası denemesinin başarılı olduğunu açıkladı. Kuzey Kore medyasında yer alan haberlerde, denemenin Kuzey Kore lideri Kim Jong Un tarafından verilen emirle yapıldığı aktarıldı. Kuzey Kore resmi televizyon kanalından yapılan açıklamada ise, "İlk hidrojen bombası denemesi yerel saatle 10.00'da başarı ile gerçekleştirildi" denildi. Kuzey Kore'nin bu açıklaması, denemenin yapıldığı bölge yakınlarında meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin ardından geldi.

Kuzey Kore'nin açıklamasının ardından ise tepkiler geldi. Güney Kore yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bunun küresel barışa karşı ciddi bir meydan okuma olduğu ifade edilerek, BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlal edildiği savunuldu. Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, "Hükümet, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesi konusunda bedelini ödemesini sağlamak için uluslararası toplulukla yakından çalışması gerekiyor. Güçlü uluslararası yaptırımlar gibi önlemler aracılığıyla yanıt vereceğiz" dedi.

Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise, bu durumun Japonya'nın güvenliğine bir tehdit olduğunu ve bu konuda hoşgörü gösterilemeyeceğini kaydetti.

ABD, Kuzey Kore'ye uluslararası yükümlülüklerine göre davranması çağrısında bulunurken, BM Güvenlik Konseyi ise ABD'nin çağrısı ile toplanma kararı aldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, geçtiğimiz ay ülkesinin atom bombasından daha etkili olan hidrojen bombasını ürettiğini söylemişti. - PYONGYANG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kim Jong Un Kuzey Kore Güney Kore Japonya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title