Haberler

Kuyumculardan altına yatırım yapanları heyecanlandıracak tahmin: Bu yıl rekor kıracak

Güncelleme:

Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek, 2020 yılında yaptığı iniş çıkışlarla beraber büyük dalgalar yaşanan altın piyasasında, 2021 yılında fiyatların yükselerek zirveye çıkacağını dile getirdi. Arıyürek, bu sene altının tarihi rekoru 547 lirayı kıracağını söyledi.

Başkan Ercan Arıyürek, 2021 yılının ocak ayında geride bıraktığımız günlerin tecrübesi ve Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başkanlık görevinin el değiştirilmesi sebebiyle, yıl boyunca fiyatlarda iniş-çıkış olacağını, ancak yılın sonunda fiyatların yüksekte kalacağını diye getirerek bir ön değerlendirmede bulundu.

"ALTIN FİYATLARI REKOR KIRACAK"

"2021 yılında altın piyasası nasıl olacak" sorusuna yanıt vererek bir değerlendirme yapan Arıyürek, "Öncelikle 2021 yılına gelmeden önce 2020 yılını değerlendirmek lazım. 2020 yılının şubat ayındaki bu Elazığ, Malatya depremleri, ardından Covid-19'un ülkemize ve dünyaya verdiği zararlar çok büyük oldu. Bu olaylardan dolayı bütün sektörler gibi bizim kuyumculuk sektörü de zarar etti. Bunun yanında Covid-19'dan ötürü altın fiyatlarında bir yükseliş oldu. 2019 yılında 291 lira olan has altın fiyatı 2020 yılını 456 lira fiyatıyla kapattı. Şimdi 2021 yılı beklentilerine geldiğimizde yeni seçilen Amerika Başkanın Hazine Bakanı olarak eski FET başkanını göreve getirmek istemesi ve onun da yaptığı sunumda dile getirdiği üzere kur politikası olarak doları kullanmayacak olması, altının yönünü yukarıya doğru çıkaracak gibi bir izlenim oluştu. 2020 yılında has fiyatı 547 liraya kadar yükseldi. Şu anda 445 - 450 lira aralarında oynuyor ve benim gördüğüm kadarıyla altın her zaman yaptığı zirvesini yeniledi. Ben bu sene içesinde altının TL bazında 547 lirayı geçerek daha yüksek bir fiyata çıkacağını tahmin ediyorum" şeklide konuştu.

Kuyumculardan altın tahmini: Bu yıl tarihi rekorunu kıracak

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİNE ETKİ EDECEK UNSURLAR

Altın fiyatında oynamalara sebep olacak rollerinin ne olduğu konusunda bilgi veren Başkan Arıyürek, "Dünya piyasasında, mesela Amerika Birleşik Devletleri'nin mali bir destekleme paketi var. Bu destekleme paketinin içeriğini daha bilmiyoruz, çok geniş kapsamlı olursa bu altının fiyatının yükselmesine neden olacak. Bunun yanında tekrar geçen seneki gibi Çin- Amerika ticaret savaşları olabilir. Merkez Bankaları faizleri yükseltmeyip eksilere doğru çekerlerse insanlar yatırım aracı olarak altına yönelebilirler. Bu da altının yükselmesinin etkenlerinden olur" dedi.

"ALTINLA KUMAR OYNAYANLAR KAYBEDER"

Yatırım olarak altın aldıktan sonra piyasa değeri düşüşe gittiğinde hemen paniğe kapılarak satmaya kalkan vatandaşlarla ilgili de Başkan Arıyürek, "Altın yatırımı yapan vatandaşlarımız bunu kumar olarak oynamamalı, yatırım olarak altın alınmalı. Altın mutlaka insana kazandırıyor. Bunu bir ayda da kazandırabilir, iki senede de kazandırabilir. Ama mutlaka enflasyonun üzerinde bir getiri elde ediyor. 2019'da 291 iken 2020'de 456 liraya çıktığında yüzde 56 gibi bir kâr getirdi. Bu ne faizde, ne dövizde, nede başka seçeneklerde oldu sadece demir hariç. Bu altını alıp satarım denildiği zaman bir yerde kumar gibi oluyor, kaybetme riskleri çok fazla oluyor ama uzun vadeli yatırım olarak aldıklarında bu altın mutlaka onlara kâr getirecektir" şeklide belirtti.

Kuyumculardan altın tahmini: Bu yıl tarihi rekorunu kıracak

"ALTIN PİYASASI VATANDAŞLARIN KORONA TEDBİRLERİNE UYUP UYMAMASINA BAĞLI"

Koronavirüs kapsamında alınan tedbirler nedeniyle etkilenen düğünler yeniden eskisi gibi başlarsa, altın piyasasının da hareketleneceği ifade eden Başkan Arıyürek, piyasanın eskisi gibi olması vatandaşların Covid-19 tedbirlerine karşı duyarlı olup olmamasına bağlı olduğu dile getirdi. Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek bu konuda yaptığı konuşmasını şöyle devam etti:

"Kış ayında olduğumuz için ve Covid-19'un bu sene ne getireceğini bilemediğimizden ötürü insanlar biraz tereddütte. Çünkü 'Düğün mevsimi başlayacak mı?' sorusu var. Geçtiğimiz sene herkes hazırlandı ama Koronavirüsten ötürü insanların çoğu düğünlerini yapamadı. Bu sene inşallah bütün vatandaşlarımız sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyarlarsa, hükümetimizin aldığı kararları harfiyen yerine getirirlerse, düğünlerinde yapılacağını ve insanlarında huzurlu bir şekilde tatile çıkabilecekleri kanaatindeyim. Ama bunları yapmaz ve tekrar bir araya gelip bu hastalığı yayarlarsa, bu sene de düğün olmaz ve bizim sektör olduğu gibi bütün sektörlerde bu durumdan etkilenir."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (63)

Pişman:

Şuan 25 bin Tl zarardayım Altın yatırımına tövbe ettim 470 olsa bozdursam kurtulsam.kimse almasin derim 2.3 yıl bu böyle devam edecek.Altin eskisi gibi kazandırmayacak.Yatirim için en doğru olanı Ev,araba,Arşa. ben arabamı 217 bin Tl satıp gram altin aldım şuan sattığım araç 260 Bine alıcı arıyor.ben ise 25 bin TL zararla altının çıkmasını bekliyorum.Benim.gibi nice zararı olanlar var.Biz düştük siz düşmeyin.

36
7
yanıtYanıtla
Sezgin:

Ben tam tersini düşünüyorum. Altın yatırım işi artık cezbediciliğini kaybetmiştir. Bunlar sektörü ayakta tutma çabaları. Tamam çıkış iniş vs. olabilir ama bence o kadar uzun vadeli yatırım işi bence gereksiz.

28
6
yanıtYanıtla
mert:

sen öyle san. .

yanıt3
yanıt10
Öyle mi:

Bu da elindeki altınları satma derdinde.

32
1
yanıtYanıtla
bu malipülasyonki:

altın artacak dersen millet altına yüklenir fiyatı artar. .

21
3
yanıtYanıtla
777:

ne cikmasi eylulden beri düsuyor

yanıt0
yanıt0
Fatih Vural:

Kuyumcuların canı öyle istiyor. Dalgalanma olunca kendileri çok kazanıyor çünkü. Vergiye gelince aylık alıp sattıkları üç beş altın diye gösteriyor çoğu.

20
3
yanıtYanıtla
Niyazi:

Nedense şu sıralar bu konuyla ilgili hep aynı formatta haber yapılıyor. Bunlar altın fiyatını yükseltme çabaları.

17
1
yanıtYanıtla
Ant:

Altın döviz düşüyor, emlak ,araba ,gida artıyor ,bunu biri izah etsin

17
1
yanıtYanıtla
Ali:

Bu kuyumcular boş konuşuyor inanın altın fiyatları pandemi bitince 350 tl geriler daha önce böyle dediler altın 600 tl gr olur Milet ziraatmi yardım kredisi alıp oraya yatırım yaptı sonra ucuzladi kuyumcular elindeki altınlar ucuz gitmesin diye herkesi altına yuneltiyorlar dahada ucuzlar inanin

10
8
yanıtYanıtla
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title