Haberler

Kütahya'da Tabiat Turizmi Çalıştayı

Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Kütahya Tabiat Turizmi Çalıştayı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonundaki çalıştaya Vali Ahmet Hamdi Nayir'in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, ilçe kaymakamları ile ilçe belediye başkanları, ilgili daire müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.

Açılış konuşmasını Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel yaptı. Kütahya'nın tabiat turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Temel, "Tabiat turizmi Dünya'da turizmin en hızlı büyüyen alt sektörüdür. Türkiye'de de tabiat turizmi son yıllarda deniz turizmi kadar ilgi görmeye başlamıştır. Turizm gelirlerinin ülke ekonomisine katkısı çok büyüktür. Doğal ve kültürel tahribatın önüne geçen kişi başına normal turizmden çok daha fazla getiren tabiat turizmi ekonomik açıdan yoksun ama doğası zengin olan illerimiz için önemli bir alternatif gelir kaynağı olacaktır. Bu manada Kütahya ilimiz büyük bir potansiyele sahiptir. Kütahya tabiat turizmi kapsamında yapılan ve yapılacak olan faaliyet ve aktivitelerin ilçelerin potansiyel analizi yapıldığında en çok aktivite Merkez ilçemizde, daha sonra sırasıyla Gediz, Simav ve Tavşanlı ilçelerimizde o potansiyelin daha da değerlendirileceğini düşünüyorum" dedi.

"Potansiyellerimizden istifade etmeliyiz"

Kütahya'nın zengin turizm kaynaklarına sahip olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, kaynakların iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Nayir, "Sahip olunan potansiyel kadar o potansiyelden haberdar olmanın ve istifade etmenin önemi var. Yoksa elimizde bir değer, bir zenginlik var mı? Biz onu bilmiyor ya da yeterince istifade edemiyorsak onun varlığının da çok büyük bir manası olmuyor. Kütahya olarak tarih, kültürel ve tabiat olarak büyük zenginliklere sahibiz. Bu zenginliklerin önce biz farkına varmalıyız. Daha sonra da onlardan istifade edebilecek yolları bulmalıyız. Bunlar için de master ve eylem planları gerekiyor, bu tür çalışmalara ihtiyaç var. Turizmin ana gayesi; dinlenmek, eğlenmek, yeni yerler tanımak ve bilgilerimize yeni bilgiler eklemek. Tabiat turizmi de bunun bir parçası. İlimiz açısından baktığımızda çok büyük bir potansiyele sahip olduğumuzu, bu potansiyelden yeterince istifade edemediğimizi herkes ortak görüş olarak söylüyor. Bu hem ilimizin tanıtılması hem de ekonomisi açısından büyük yarar sağlayacak hususlardan biri. Bizler, tarım ve sanayide elde ettiğimiz yerin çok gerisinde ilimizin tanıtımında, kültürel değerlerinde bir yere sahip olduğumuzu biliyoruz. Dolayısıyla çalıştaylar bu değerleri önce bizim tanımamıza sebep olacak. Daha sonra bu potansiyelden istifade edebilmemiz açısından bir yol haritası ortaya çıkarıp bize yol gösterecek çalışma olacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) adlı kapsamlı bir çalışması var. O çalışmanın içine bunu da katacağız. Bizim burada yapmış olduğumuz çalışma aynı zamanda EGEGEP'in de bir parçası olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kütahya Tabiat Turizmi Master Planı, Murat Dağı Yayla ve Termal Turizmi ile Gediz Adnan Menderes Parkı'nda yapılan ve yapılacak çalışmalar, Felent Çayı projesi, Tabiat Yürüyüşü yolları hakkında katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verildi.

Toplantı karşılıklı fikir alışverişiyle sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Kamil Saraçoğlu Türkiye Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title