Haberler

Kütahya Valisi Yılmaz, Aşure Günü Etkinliğine Katıldı

Güncelleme:

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği Aşure Günü etkinliğine katıldı.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneğinin düzenlediği Aşure Günü etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Vali Yılmaz, Türtkiye'nin değişik il ve ilçelerinde görev yaptığını dilye getirerek, "Çok yakın tarihte büyük sıkıntılar acılar yaşadık ve hala bunların travmalarını yaşıyoruz. Nedir bu? diye soracak olursak, ülkemiz içerisinde birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi bozmaya yönelik, gerek içten gerek dıştan çok büyük müdahaleler olmakta. Bugün ülkemizin stratejik önemini düşündüğümüz zaman doğuyu batıya, güneyi kuzeye bağlayan özellikle emperyalist güçlerin, maddi beklentileri bakımdan baktığımız zaman çok değerli kanallar ve yollar üzerindeyiz. O nedenle bizim 75 milyon insan olarak kendimizi daha iyi tanımamız lazım. Burada tüm canlarla beraber, aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyoruz. Bugün burada yarın başka bir yerde aynı duyguları paylaşacağız. Bizim başka bir vatanımız yok. Orta Asya'dan çıktığımızda Anadolu'ya gelen Alperenlerin bugün ülkemizin değişik yerlerinde mezar ve kabirlerini görüyorsunuz. Onlar ne için geldiler? Bu ülkeyi bu toprakları bize vatan yapmak için geldiler. Bu toprak ebediyen bizim olsun diye geldiler. İşte biz bunu sağlamak ve devam ettirmek sorumluluğu içerisindeyiz. O nedenle tarihte hepimizi üzen, sevgili Peygamberimiz'in (SAV) torununa yapılan, o hain saldırı bugün hepimizin yüreklerini dağlıyor. Biz bugün karıncayı bile incitmememiz gerektiğini söyleyen bir dinin mensuplarıyız. Bu bağlamda bırakın bir karıncayı bir Peygamber torununa bunu yapamazsınız. Bu gün başka birisini bir din, bir inanç, uğruna öldüremezsiniz. İşte bu duygularla bizim üzerimize düşen görev, birlik beraberlik ve kardeşlik ortak değerleri etrafından birleşip 75 milyon vatan evladı olarak, hep bir olmak, hep iri olmak ve hep diri olmaktır diyorum" ifadelerini kullandı.

Etkinliğe Belediye Başkanı Mustafa İça, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, İl Jandarma Komutanı Cengiz Akçay, İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, siyasi parti temsilcileri, Hacı Bektaş-i Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği üyeleri ve vatandaşlar katıldı. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şerif Yılmaz Hacı Bektaş Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title