Haberler

Kütahya Belediyesi salgın sürecinde 6 milyon maske üretti

Güncelleme:

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, salgın sürecinde yaptıkları çalışmalarla bugüne kadar 6 milyonun üzerinde maske üretimi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, salgın sürecinde yaptıkları çalışmalarla bugüne kadar 6 milyonun üzerinde maske üretimi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kütahya Belediyesinin kriz yönetiminin ideal literatürüne geçecek bir anlayışla hareket ettiğini söyledi.

Salgın sürecinin başlamasıyla birlikte geçen yıl mart ayında belediyeye ait şirket bünyesinde maske yapım atölyesi kurulduğunu hatırlatan Işık, şunları kaydetti:

"Kısa bir süre içerisinde maske üretimine başladık. Bu güne kadar 6 milyonun üzerinde maske ürettik. Bunu Kütahyalı hemşehrilerimize sunduk. Geçen ay itibariyle de 2 milyona yakın maske alımı ile ilgili ihale sürecimizi başlattık bunun yaklaşık 1 milyonu yine esnaflarımız ve vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtacağız 2 milyona yakında belediyemiz hizmet birimlerine gelen vatandaşlarımıza maskesiz gelmeleri halinde ücretsiz dağıtacağız. Yani toplamda 2020-2021 yılı içerisinde yaklaşık 3 milyona yakın maske dağıtan bir belediye olmayı planladık bunun 1 milyonu gerçekleşmiş oldu."

Kentsel dönüşüm ile ilgili de bilgiler veren Işık, şöyle devam etti:

"Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kütahya'nın Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen 12 mahalle ve 9 dere yatağında dönüşüm kararı alındı. Şu anda 2021 yılı içerisinde 1. etapta dönüşümüne daha önceki dönemde karar verilen 4 mahallemizde yerinde dönüşümü başlatacağız. Göreve geldiğimizde kamuoyunda belirsiz olarak 1453 konutlarının bu amaçla değerlendirilmesi konusu gerçekleştirdik. Şu ana kadar toplam 913 dairemizi, tamamen gönüllü takas usulü ile sahiplendirdik. Şu anda örnek gösterilen bir şehir olarak devletin resmi rakamları gösteriyor. 'Kütahya bunu çözdü, gidin oradan bakın' denilir duruma geldik."

Kaynak: AA / Güncel

Alim Işık Kütahya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title