Haberler

Kürtçe Yapılan Organ Ba«ıªı Kampanyasına ©nceleme

Çe Yapılan Organ Ba«ıªı Kampanyasına ©nceleme

ÇE YAPILAN ORGAN BA«IªI KAMPANYASINA ©NCELEME

(FOTO«RAFLI)

ADNAN ª©MªEK

D©YARBAKIR (©HA) - Sur Belediyesi taraf¹ndan "Organ Ba»¹º¹, Yaºam Ba»¹º¹d¹r" slogan¹yla Kürtçe ve Türkçe olarak baºlat¹lan kampanya hakk¹nda ©çiºleri Bakanl¹»¹ Mülkiye Müfettiºli»i, Belediye Baºkan¹ Abdullah Demirbaº hakk¹nda inceleme baºlatt¹.

Diyarbak¹r Sur Belediyesi, organ ba»¹º¹n¹n yayg¹nlaºmas¹ ve toplumun bu konuda duyarl¹ hale gelmesi için iki dilde yürüttü»ü, "Bexºandina Weslayan Bexºa Jîyanê Ye", "Organ Ba»¹º¹ Yaºam Ba»¹º¹d¹r" sloganlar¹n¹n kullan¹ld¹»¹ kampanya hakk¹nda ©çiºleri Bakanl¹»¹ Mülkiye Müfettiºli»i ön inceleme baºlatt¹. Organ ba»¹º¹n¹n yayg¹nlaºt¹r¹lmas¹ için belde genelinde Kürtçe ve Türkçe olarak da»¹t¹lan bildirilerde belediyenin, 1353 say¹l¹ Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakk¹nda Kanun ve 5237 Say¹l¹ Türk Ceza

Kanunun 222. maddesi ve T.C.K 257. maddesini ihlal etti»i gerekçesiyle Sur Belediye Baºkan¹ Abdullah Demirbaº hakk¹nda ön inceleme baºlat¹ld¹.

Sur Belediyesi taraf¹ndan 26 Mart tarihinde, belediye mücavir alan¹nda organ ba»¹º¹n¹n yap¹lmas¹ ve yayg¹nlaºt¹r¹lmas¹ için 'Organ Ba»¹º¹ Yaºam Ba»¹º¹d¹r' baºl¹kl¹ Kürtçe ve Türkçe haz¹rlanan 3 bin bildirinin da»¹t¹m¹ yap¹lm¹ºt¹. Da»¹t¹ma Belediye Baºkan¹ Abdullah Demirbaº'¹n yan¹ s¹ra, belediye çal¹ºanlar¹ ve Belediye Çocuk Meclisi üyeleri de kat¹lm¹ºt¹.

(Aª-Aª-OM-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title