Haberler

Kürt ve Türkmenlere 'Kerkük'e Dönüş Formu'

Saddam Döneminde Irak'ın Güney Bölgerinden Kerkük ve Çevre Alanlara Yerleştirilen Araplara ve Kerkük'ten Zorla Çıkartılan Kürt ve Türkmen Ailelerine 'Dönüş' İçin Formlar Dağıtılmaya Başlandı.

Saddam Hüseyin döneminde lrak'ın güney ve orta bölgerinden Kerkük ve çevre alanlara yerleştirilen yabancı Araplara ve Kerkük'ten zorla çıkartılan Kürt ve Türkmen ailelerine 'dönüş' için formlar dağıtılmaya başlandı.

Kerkük'teki yabancı Araplara geldikleri bölgelere dönüş ve Kerkük'ten göçe zorlanan Kürt ve Türkmen ailelerine 'Kerküke dönüş' için dağıtılan formların, Kerkük ve diğer benzer tartışmalı alanların durumunu normale kavuşturmasını öngören Irak Anayasası'nın 140.Maddesini uygulanması sürecini kapsadığı açıklandı. Irak Anayasası 140'ıncı Maddeyi Uygulama Yüksek Komisyonu Kerkük temsilcisi Kakareş Sıdik, bir süreden beridir çalışmaları yürütülen dönüş forumlarının tamamlanarak dün dağıtılmaya başlandığını bildirdi. 140'ıncı Maddeyi Uygulama Yüksek Komisyonu tarafından dağıtılmaya başlanan formların Arapların dönüşü için zorunlu olmadığını belirten Sıdik, öKerkük'e yerleştirilen Arap aileleri ve Kerkük'ten çıkartılan Kürt ve Türkmen ailelerinin dönüşleri zorunlu değildir. Bu sorun uzlaşmaya dayalı olarak çözüme kavuşacağına inanıyoruzö dedi. Eski bölgelerine dönecek olan Arap ailelerin zararlarının karşılanacağı vurgulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title