Haberler

Kursiyerler Hollanda'dan Döndü

Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü giyim kursiyerleri, Avrupa Birliği projesi kapsamında Hollanda’ya yaptıkları eğitim ziyaretinden döndü.

Bartın Merkez Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. Müdürlüğü giyim kursiyerleri, Avrupa Birliği projesi kapsamında Hollanda'ya yaptıkları eğitim ziyaretinden döndü.

Bartın Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tuncay Dolanbay, eğitim ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, "04-19 Nisan tarihleri arasında giyim sektöründeki eğitim çalışması için Hollanda'nın Amsterdam ve Rotherdam kentine yapılan ziyarete ikisi engelli, 14 kursiyer olmak üzere toplam 16 kişilik bir ekip katıldı. Projemiz sayesinde ağırlıklı olarak işsiz, engelli ve genç kızlarla bayanlardan oluşan kursiyerlerimiz mesleki bilgilerini, iş ortamında geliştirme imkanına erişmiş oldular. Çoğunluğu ilk kez yurt dışını görme imkanına kavuştular ve ülke kültürünü, çalışma koşullarını, eğitim ve sağlık düzeylerini görüp, kültürler arası ortak paylaşımda bulunmaları sonucunda kendilerine olan öz güvenlerini artırdılar" dedi.

Bartın Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme ve Gençlik Programları çerçevesinde, genç mezun, işsiz nüfusun AB iş piyasası deneyimi ile istihdam oranının arttırılması başlıklı Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi' kapsamında Hollanda'ya eğitim amaçlı ziyarette bulunmuştu. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Avrupa Birliği Hollanda Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title