Haberler

Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni Kitabı

Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Küresel Ekonomik Kriz ve Yeni Dünya Düzeni Kitabı kitabının kısa özeti.

2008 mali krizinin sebep olduğu yıkımın mali bilançosu her geçen gün artıyor. Öyleyse krizin başında açıklanan, çözüme yönelik rakamları tarihe not düşmek bakımından, insanlığın nasıl kandırıldığını göstermek bakımından değiştirmemenin doğru olacağını düşündüm. Zira krizin 2013'ün ortasındaki küresel maliyeti 30 trilyon dolar olarak telaffuz edilmekle birlikte tam maliyetinin daha fazla olacağı ve önümüzdeki yıllarda daha da artacağı tahmin ediliyor. Zaten kitabımızın ana teması rakamlar olmayıp, başta Amerikan halkı olmak üzere neoliberal politikaların insanlığı ve milli devletleri nasıl ve hangi tür bir girdaba soktuğudur. Bu bağlamda kitabın üçüncü baskısına "Finansal Ekonomide Oyun Teorisi ve Yaklaşan Küresel Finans Savaşı İçin Bilinçaltı Operasyonları" başlıklı bölümü ekledim. Okuyucularımın öncelikle okuması arzusu ile de kitabımızın baş tarafına yeni bölümü koyduk.20. yüzyılın başındaki sol ütopyacılık geleneği aynı yüzyılın sonundan itibaren günümüzde sağ kanada geçmiş görünüyor. Nitekim ABD'de Başkan George W. Bush ile iktidar olan "Yeni Muhafazakarlık" akımı soldan sağa evrilerek Hıristiyan sağ ile işbirliği yapmıştır. İlginçtir İngiltere'de iki dönem iktidar olan sol / sosyal demokrat İşçi Partisi'nin lideri Başbakan Tony Blair de yeni muhafazakar olup, İngiliz sağının muhafazakar parti lideri ve Başbakan Margaret Thatcher'ın politikalarını aynen uygulamış, hatta daha da ileri götürmüştür.Netice olarak, John Gray'in "Kara Ayin"de ifade ettiği gibi, "tarihin temelinde gizli bir planın yattığı inancı, gerek judeo-Hıristiyan dini inançlar gerekse seküler kurtuluşçu hareketler, ütopyacı siyasi projeler açısından esastır." Daha yüce bir insanlık meydana getirmek adına ezilen ya da yok edilenler. İster patlatılan bombalarla, ister finansal/ekonomik krizlerle.İnsanlık günümüzde judeo-Hıristiyan Ortaçağ'dan daha fazla boş inançlar dönemini yaşamakta olup, sürekli manipüle edilmektedir. Seküler kurtuluş umudu söndürülürken buna alternatif olarak dinlerin apokaliptik (kıyametçi) versiyonları giderek canlandırılmaktadır.(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: Ramazan Kurtoğlu

Yayınevi: Orion Kitabevi

ISBN: 9786055145132

Boyut: 13.0x19.0

Sayfa Sayısı: 416

Basım Yılı: Kasım 2013

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title