Haberler

Kumlu: "İtirazımıza Somut Bir Yaklaşım Görmedik"

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in İsteğiyle Dün Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı Yeniden Masaya Yatırdıklarını Belirterek, 'Ama Bizim İtiraz Ettiğimiz Maddelere İlişkin Somut Bir Yaklaşım Göremedik' Dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in isteğiyle dün Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı yeniden masaya yatırdıklarını belirterek, ''Ama bizim itiraz ettiğimiz maddelere ilişkin somut bir yaklaşım göremedik'' dedi.

Kumlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel başkan olduğu günden bu yana Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'yla ilgili Taleplerini en son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini anlatarak, Erdoğan'ın görüşmede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, ''Türk-İş'in taleplerini dikkate alın'' dediğini, ancak değişen bir şey olmadığını söyledi.

Tasarının, çalışanların özellikle de işçilerin haklarında büyük kayıplar yaratacak düzenlemeler içerdiğini dile getiren Kumlu, şunları kaydetti:

''Dün Sayın Bakan yeniden görüşmek istedi. Uzmanlarımızla bakanlığa gittik. Konu yeniden masaya yatırıldı. Ama bizim itiraz ettiğimiz maddelere ilişkin somut bir yaklaşım göremedik. Özellikle Hazine kökenli uzmanların yaklaşımları çok sertti. Tabii onlar IMF'yi temsil ediyor.

Sayın Bakan neye itiraz ettiğimizi bilmediğini söylüyor. Bizim anlattıklarımızdan günlerdir anlamadıysa bile gazetelerin sayfaları günlerdir tasarının sakıncalarını anlatıyor. Yine Sayın Bakan 9 bin prim ödeme süresinde ikna olduğumuzu söylüyor. Bu mümkün değil. Çünkü bu başından beri en hassas olduğumuz konulardan biri.

'Bilmiyoruz' yaklaşımı, doğru bir yaklaşım değil. Dün taleplerimizi bir kez daha ilettik. Türk-İş taleplerini bir değil bin kere iletmiştir. Bir mesafe alınamaması nedeniyle de eylem kararı almıştır. Görüşmelere elbette açığız ama Başkanlar Kurulu kararımız gereği artık sözün bittiği yerdeyiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title