Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Van'da."Barış İçerisinde Kol Kola Bayram Yaptığımız, Hangi İnançtan,...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Barış içerisinde kol kola bayram yaptığımız, hangi inançtan, hangi etnik kökenden olursa olsun herkesin kardeşçe yeni bir dünyanın insanı olarak yaşadığı ortama hep beraber kavuşacağız" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Barış içerisinde kol kola bayram yaptığımız, hangi inançtan, hangi etnik kökenden olursa olsun herkesin kardeşçe yeni bir dünyanın insanı olarak yaşadığı ortama hep beraber kavuşacağız" dedi.

Van'da temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Van Anadolu Müzik Cemiyeti ile Van Oturma Gecesi Müzik Folklor ve Kültür Derneği'nce Sanat Çadırı Ertuğrul Günay Sahnesi'nde verilen "Türkülerle Anadolu" konserini izledi.

İlk olarak Van Anadolu Müzik Cemiyeti solistlerinin seslendirdiği Türk halk müziği solo konserini izleyen Günay, türkülere zaman zaman eşlik etti.

Konser sırasında sahneye çıkan Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, 1915 olaylarında Ermeni çeteleri tarafından öldürülen dönemin Van Valisi Ali Paşa için yazılmış türküyü okudu.

Program sonunda sahneye davet edilen Bakan Günay, yaptığı konuşmada barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Bu tür konserleri son zamanlarda buruk bir tebessüm ile izlediklerini ifade eden Günay, "İnşallah şairin, 'Hep bir ağızdan türkü söyleyip, hep beraber sulardan çekmek ağı, demiri oya gibi işleyip hep beraber, hep beraber sürebilmek toprağı, ballı incirleri hep beraber yiyebilmek, yarin yanağından gayri her yerde hep beraber diyebilmek için' dediği gibi bir gün kardeşçe, yan yana, hep beraber oturacağız. Türkü aslında bizim dünyamızı anlatıyor. Sevincimizi, üzüntümüzü, aşkımızı, çilemizi, umudumuzu, her şeyimizi anlatıyor. Yine bir şair, 'Şairim, şiirin hasını ilk mısrasından tanırım. Ne zaman bir köy türküsü dinlesem şairliğimden utanırım' diyor. Gerçekten türkü bambaşka bir dünyanın, hiç bozulmamış içten gelen bir dünyanın söyleyişidir" diye konuştu.

Çalınan ve söylenen türkülerle "bu akşam başka yerlere gidip geldiğini" ifade eden Günay, şunları söyledi:

"Bugün İstanbul'da, geçen günlerde Afyon ve Beytüşşebap'ta yüreğimiz yandı. Her gün vatanın bir köşesinde ya bir kaza, ya da bir kasıtla karşı karşıya kalıyoruz. Bunların sona erdiği, barış içerisinde kol kola bayram yaptığımız, hangi inançtan olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, herkesin kardeşçe yeni bir dünyanın insanı olarak yaşadığı ortama hep beraber kavuşacağız. O zaman sadece türkü söylemeyeceğiz, kalkıp ortada halay da çekeceğiz."

-"Devlet, millete verdiği sözünü tuttu"-

Depremde evini kaybeden vatandaşlar için Bostaniçi beldesinde TOKİ tarafından yaptırılan konutları gezdiğini anımsatan Günay, depremden sonra gördüğü ilerlemeden son derece mutlu olduğunu belirtti.

İncelemeleri sırasında içinden devletin, millete karşı verdiği sözü tuttuğunu geçirdiğini anlatan Günay, "Allah'a şükürler olsun, 15 binden fazla konutu 23 Ekim'den önce kuralarını çekerek teslim etmiş olacağız. Valimizin ve TOKİ Başkanımızın şahsında devletimizin bütün görevlilerine Van'ın yeniden yüzünün gülmesi, yeniden ayağa kalkması için emek veren, hizmet eden herkese yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Depremden sonra turizmcilerin desteğiyle kurulan Sanat Çadırı'nı çok beğendiğini ifade eden Günay, sahneye adının verilmesi kendisini duygulandırdığını kaydetti.

Kendisinin artık bir Van sevdalısı olduğunu belirten Günay, Van'a yeni bir müze için verdiği sözünü tutarak yarın temelini atacaklarını sözlerine ekledi.

Programa, Vali Münir Karaloğlu, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Sıtkı Yıldız / Yahya Öylek

Yayıncı: İbrahim Uyar - VAN

Kaynak: AA / Yerel

Muzaffer Aktuğ Ertuğrul Günay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title