Haberler

Üç Harfliler 3: Karabüyü" 1 Temmuz'da Vizyonda

Yönetmen Alper Mestçi'nin yeni filmi, "Üç Harfliler 3: Karabüyü", 1 Temmuz'da vizyona girecek.

Yönetmen Alper Mestçi'nin yeni filmi, "Üç Harfliler 3: Karabüyü", 1 Temmuz'da vizyona girecek.

Kanyon Cinemaximum'da gerçekleşen basın gösteriminde AA muhabirine açıklama yapan Mestçi, her yönetmenin filminden iyi bir beklentisi olduğunu belirterek, "Kime sorsanız 'bir milyon yapacağız' der ama buna seyirci karar veriyor. Bu filmin daha önceki serisini, ben çekmedim. 'Siccin', dağıtımcımızın filmiydi. Bana teklif gelince kabul ettim." dedi.

Çekimlerin eğlenceli geçtiğini anlatan Mestçi, "Filmi 15 gün gibi hızlı bir süreç içinde çektik. Bence korku filmlerini uzun süreli çekmek, filme zarar veriyor. Çünkü oyuncuları o modda uzun süre tutmak çok zor. Oyuncular o moddan sıkılıyor. O karanlıktan ve atmosferden rahatsız olmaya başlıyor. Dolayısıyla hızlı çekebiliyorsanız, hızlı çekmeniz gerekli. Ben artık pratikleştim. Çünkü 6. filmim." diye konuştu.

Alper Mestçi, korku filmlerinde en önemli şeyin sorunları yok etmek olduğuna dikkati çekerek, "Oyunda, mekanda, her şeyde sorun çıkabilir. Zor bir şey, bıçak sırtı bir şey yapıyoruz. Korkunun bir tık sonrası komedi. Türkiye'deki insanlar zaten korku filmlerine, gülmeye hazır geliyorlar. Dolayısıyla biz güldürmemek için elimizden geleni yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Onlarda hayalet ya da vampir varsa bizde de cin var"

Türk korku filmleri üzerine değerlendirmede bulunan Mestçi, şöyle devam etti:

"Bu yıl sanırım 25 tane korku filmi yapıldı ve genelde 'yine mi cin? eleştirisi alıyor. Aslında ben de bu eleştirilere katılıyorum ama kendimi bu kategoriye sokmuyorum. Nasıl ki onlarda hayalet ya da vampir varsa bizde de cin var. Bizde şeytan filan yaptığımız zaman işlemiyor. Yoksa yaptığımız şey çok farklı değil aslında. Ama bunlar son yıllarda suistimal de edildi. Ucuza çok korku filmi çekildi. 'Az para harcayıp para kazanalım' dedi insanlar. Bu da sektöre zarar veriyor. Bu durum, yönetmenlerin ve yapımcıların yanında kötü filmleri alan sinemacıların da suçu. Sinemalar bu filmi almazsa onlar da çekilmez. Artık o kadar kötü filmler var ki sinemaya girmemesi hatta Youtube'a bile konulmaması gerekiyor. Çünkü alakasız insanlar yapıyor."

Filmde Dilek ve Elif adlı iki farklı karakteri canlandıran oyuncu Seda Oğuz da seyircinin filmi beğenmesi temennisinde bulunarak, "Filmi çok kısa bir süreç içinde çektik. Dolayısıyla yoğun bir süreçti. Günde 16 saat çekimler sürdü. Zaten korku filmi. Film, yeterince gergin bir şekilde sürdü. Sahnelerle aynı hissiyata kapılıyorsunuz. Korku ve gerginlikle dolu bir çekim oldu bizim için." değerlendirmesinde bulundu.

Oğuz, korku filmlerindeki zorluklara işaret ederek, "Bedeninizi çok iyi kullanmanız gerekli. Dolayısıyla diğer türlere göre daha zorlayıcı oluyor. Bir de çift karakteri oynuyorum filmde. O anlamda da beni çok zorlayıcıydı. Şu zamana kadar yaptığım en zor sinema filmim diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Filmde, Seda Oğuz'un yanı sıra Deniz Gündoğdu, Metin Yıldırım, Özay Fecht, Merve Ateş, Yücel Tunca, Nefise Seda Yanık, Sedat Develik, Fatma Nilgün İslamoğlu ve Gülşah Tütel rol aldı.

Müziklerini Reşit Gözdamla, görüntü yönetmenliğini ise Serdar Armutlu üstlendiği filmin konusu kısaca şöyle:

"Anne ve babasını kaybettikten sonra çocukluğunun geçtiği eski evde oturmak istemeyen Alev, evini kiraya verir. Bu eve taşınan tekinsiz ve tuhaf kiracılar, Alev, kızı Eda ve kocası Erol'un hayatlarını bir anda kabusa çevirir. Eve taşınan Dilek ve Kadir yeni evli bir çifttir. İkisinin de geçmişinde ürkütücü olaylar vardır ve farklı şekillerde Alev'in ailesine musallat olurlar. Alev rastlantı sonucu gittiği ve Ebced Hesabı yaparak 'Yıldızname' falına bakan ürkütücü kadından, kiracıları hakkında bazı bilgiler öğrenir. Fakat öğrendiği şeyler Alev'in yaşadıklarını daha da kara bir kabusa dönüştürecektir."

Film, korku türündeki filmleri sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cinemaximum Siccin Kültür Sanat Haberler

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Tebliğ yapanlara vatandaştan tepki: Namazdan milleti soğuttunuz, defolun

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Brezilya'dan ithal edilen 27 bin angus dev gemiyle Türkiye'ye getirildi

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 25 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Steam çöktü mü? 25 Mayıs Cumartesi Steam sorun mu var? Galatasaray'da seçim ne zaman, seçim bugün mü? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Yeni eğitim müfredatı onaylandı mı? Talim ve Terbiye Kurulu müfredatı onayladı mı? 25-26 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 25-26 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 25-26 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25-26 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar #128240 25-26 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! KPSS sınav yerleri ne zaman açıklanacak 2024? #128196 25-26 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 7 üniversiteye rektör atandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title