Haberler

Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" Projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" projesi, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince (ESKADER) "yılın kültür projesi" seçildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen "Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler" projesi, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğince (ESKADER) "yılın kültür projesi" seçildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yeni nesillere şehirlerin tarihi, hafızası, mimari mirası ve kültürel kimliğini anlatmak amacıyla hayata geçirilen projenin, ESKADER tarafından "yılın kültür projesi" seçildiği bildirildi.

Proje kapsamında ilk beş isim olarak Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuad Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz'in belirlendiği ifade edilen açıklamada, bu kişileri anlatan "Medeniyet Köprüsü Beş Şehirli" kitabı, "Beş Şehirli" sergisi ve proje tanıtım filmi hazırlandığı kaydedildi.

Açıklamada, proje kapsamında, il kültür ve turizm müdürlükleri, belediye ile üniversitelerle düzenlenen konferans, panel gibi etkinliklerde, konuşmacıların "medeniyet ve şehirliliği" temsil eden beş münevveri anlattığı belirtildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title