Haberler

Nilüfer'de"Mübadele Evi" Açıldı

Nilüfer Belediyesinin, Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile oluşturduğu Mübadele Evi törenle açıldı.

Nilüfer Belediyesinin, Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile oluşturduğu Mübadele Evi törenle açıldı.

Nilüfer Belediyesi, Türk-Yunan Nüfus Mübadelesinin 93'üncü yılı etkinlikleri kapsamında Görükle'de Mübadele Evi'ni açtı. Mübadele Evi'nde, mübadillerin sırtına vurup getirdiği, dokunduğu, tarlalarında ve evlerinde kullandığı eşyalar, mübadeleye ilişkin belgeler ve etnografik objelerin yanı sıra sözlü tarih tanıklıklarının anlatıları yer alıyor.

Törene, mübadillerin torunları, Nilüfer Belediyesinin Yunanistan'daki kardeş kenti Serez ve Selanik Kalamaria Belediyesi'nden gelen yabancı konuklar da katıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisinin de bir mübadil torunu olduğunu belirterek, "Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi, Türk-Yunan nüfus mübadelesinin tarihsel arka planını aralıyor. Mübadele Evi için Türkiye ve Yunanistan arşivlerinde titiz araştırmalar yürütüldü" dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yunanistan Görükle Lozan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title