Haberler

Merakla Başlayıp, Tropikal Meyve Gönüllüsü Oldu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çiftçi Mustafa Başer'in evinin dışından genel görüntü -Başer ile röportaj -Bahçeden detay-Ağaçlardan ve meyvelerinden detay görüntüler Merakla başlayıp, tropikal meyve gönüllüsü oldu- Mersin'de elektrik teknisyenliği yapan Mustafa Başer, merak ederek bir tarım fuarından aldığı 5 farklı tropikal meyve fidesiyle zaman içinde 30 ağaçlık bahçe kurdu- Papaya, guava, hünnap, çerimoya ve pasiflora ağaçlarını yetiştiren Başer, meyveleri isteyenlere ücretsiz dağıtırken, fidelerden de vererek yeni bahçeler kurulmasını sağlıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Çiftçi Mustafa Başer'in evinin dışından genel görüntü -Başer ile röportaj -Bahçeden detay-Ağaçlardan ve meyvelerinden detay görüntüler Merakla başlayıp, tropikal meyve gönüllüsü oldu- Mersin'de elektrik teknisyenliği yapan Mustafa Başer, merak ederek bir tarım fuarından aldığı 5 farklı tropikal meyve fidesiyle zaman içinde 30 ağaçlık bahçe kurdu- Papaya, guava, hünnap, çerimoya ve pasiflora ağaçlarını yetiştiren Başer, meyveleri isteyenlere ücretsiz dağıtırken, fidelerden de vererek yeni bahçeler kurulmasını sağlıyor. MUSTAFA GÜNGÖR - Mersin'de açılan bir tarım fuarından 4 yıl önce merak ederek aldığı papaya, guava, hünnap, çerimoya ve pasiflora fideleriyle bahçe kuran elektrik teknisyeni Mustafa Başer, yetiştirdiği meyveleri ücretsiz dağıtıyor, fidelerinden de isteyenlere veriyor. Mezitli Belediyesi'nde elektrik teknisyeni olarak çalışan Mustafa Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçi bir ailede yetiştiğini belirterek, bu nedenle mesleğinin yanı sıra tarıma da ilgi duyduğunu ifade etti.Yaklaşık 4 yıl önce gezmeye gittiği bir tarım fuarında tropikal meyve standı gördüğünü aktaran Başer, merak ettiği bu meyvelerden yetiştirmek istediğini söyledi.Başer, fuardan papaya, guava, hünnap, çerimoya ve pasiflora fideleri alarak evinin ön kısmındaki bahçesine diktiğini anlatarak, "Bu meyvelerin Mersin ikliminde yetiştiğini bilmiyordum. Fideleri aldıktan sonra nasıl yetiştirildiklerini araştırdım. Soğuğa karşı dirençsiz oldukları için özel olarak koruyarak büyüttüm" dedi.Birkaç fideyle başladığı tropikal meyve yetiştiriciliğinde zamanla 30 ağaca ulaştığını bildiren Başer, şöyle konuştu: "Ağaçlar meyve vermeye başlayınca çok hoşuma gitti. Meyvelerin lezzetini de beğenince yeni ağaçlar diktim. Bu ürünlerin sağlığa iyi geldiğini öğrenince bazı tanıdıklarım da meyvelerinden istedi. Ürünlerin yetiştiği dönemde arkadaşlarıma, akrabalarıma ücretsiz olarak dağıtıyorum. Bahçeyi ticari amaçlı oluşturmadığım için herhangi bir satış düşünmedim. Geçtiğimiz günlerde Antalya'dan bir arkadaşım da ürün istedi ona da gönderdim."Başer, kendisini örnek alıp tropikal meyve yetiştirmek isteyen tanıdıklarına da fideler verdiğini anlatarak, 4 yıl önce merakla başladığı bu alanda adeta tropikal meyve gönüllüsü haline geldiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Başer Mezitli Mersin Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title