Haberler

Lübnan'da Beyteddin Festivali

Geleneksel Beyteddin Kültür Festivali, terör nedeniyle "alarmda" olan ülkede yoğun katılımla başladı.

Her yıl düzenlenen geleneksel Beyteddin Kültür Festivali, terör nedeniyle "alarmda" olan Lübnan'da yoğun katılımla başladı.

Başkent Beyrut'un doğusundaki Beyteddin kasabasında, bu yıl 15'incisi düzenlenen festivalin açılışını, Lübnan'ın divası olarak bilinen Majida el-Rumi, verdiği konserle yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle, saatler öncesi konser alanına gelmek zorunda kalan Lübnanlılar, Rumi'nin doğu-batı sentezi formundaki şarkılarıyla 3 saatlik bir müzik ziyafeti yaşadı.

Açılış şarkısını, " Lübnan'ın seçilemeyen cumhurbaşkanına" ithaf eden Rumi'nin performansı sırasında,  sahneye cumhurbaşkanını sembolize eden bir koltuk ve Lübnan bayrağı konuldu.

Bir haftada 3 intihar saldırısının gerçekleştiği ülkede, "sessiz sedasız" başlayan ve konser sayısı 7'ye indirilen festival, 9 Ağustos'a kadar devam edecek.

Dünya çapında sanatçılara ev sahipliği yapacak Beyteddin Festivali, Türk Neyzen Kudsi Ergüner, Grammy ödüllü İngiliz "soul ve R&B" şarkıcısı Jess Stone gibi isimleri ağırlayacak. - Lübnan

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Beyrut Lübnan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title