Haberler

Kocaeli'de Alevi ve Bektaşi derneklerinin katılımıyla '17. Sevgide Buluşalım' etkinliği düzenlenecek

Güncelleme:

Kocaeli'de, Alevi ve Bektaşi derneklerinin katılımıyla '17. Sevgide Buluşalım' etkinliği gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek etkinlikte, saygı duruşu, İstiklal Marşı okunması, konuşmalar ve deyişlerin seslendirilmesi planlanıyor. Etkinlik sonunda ise vatandaşlara aşure ikramı yapılacak.

Kocaeli'de, Alevi ve Bektaşi derneklerinin katılımıyla "17. Sevgide Buluşalım" etkinliği gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 11 Ağustos'ta Seka Park Uçurtma Tepesi'nin önünde düzenlenecek etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak.

Daha sonra etkinlikte, protokol ve dernek üyelerinin konuşmalarının ardından deyişler seslendirilecek. Etkinliğin sonunda ise vatandaşlara aşure ikramında bulunulacak.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, düzenlediği basın toplantısında, her yıl yapılan etkinliğin amacının, Alevi vatandaşlarla bağların güçlendirilmesi ve birlikteliğin pekiştirilmesi olduğunu belirtti.

"Alevi'siyle Sünni'siyle adeta bir mermer blok gibi tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya duyuruyoruz." ifadesini kullanan Gündoğdu, muharrem ayının İslam dünyası için dini, tarihi ve kültürel açıdan taşıdığı öneme değindi.

Gündoğdu, etkinliğin gelenekselleşerek, kentin kültür ve inanç hayatına değer kattığını, etkinlikle Alevi-Bektaşi kültürünün tanıtıldığını aktararak, şunları kaydetti:

"Alevi'siyle Sünni'siyle bir ve bütün olduğumuzu, dosta, düşmana haykırıyoruz. Bizi bölmek, yurdumuzu yeniden işgal etmek isteyenlere karşı 'dur' diyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin bu yıl 17'ncisini gerçekleştireceği Sevgide Buluşalım etkinliği, bu nedenle çok önemlidir. Bütün Alevi, Bektaşi, Sünni kardeşlerimizi, hemşerilerimizi fitnecilere fırsat vermeden her zaman el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz. Gelin canlar bir olalım."

İzmit Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ali Ekber İncesu da Kerbala olayının halen yüreklerde yanan bir acı olduğunu belirtti.

Etkinliğin tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğine işaret eden İncesu, "Yıllardır bizi sevgide buluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediyemize, her zaman yanımızda olan Başkanımız Tahir Büyükakın'a çok teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kocaeli Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title