Haberler

Ethereum ETF'lerde Staking Belirsizliği: Fidelity'den Kritik Hamle

Güncelleme:

Fidelity, Ethereum tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda önemli bir değişiklik yaparak staking ödülleri ile ilgili ifadeleri çıkardı. Bu değişiklik, SEC'in kripto para birimlerinin staking işlemlerine yönelik artan sıkı denetimini yansıtıyor. Daha önce başvuruda, fonun varlıklarının bir bölümünün Ethereum staking'i için kullanılacağı ve bu sayede ek gelir elde edileceği belirtilmişti.

Fidelity, yaklaşan Ethereum ETF teklifi için SEC'e sunulan S-1 kayıt beyanında önemli bir değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle birlikte staking ödülleri artık başvuruda yer almıyor. Bu güncelleme, SEC'in kripto para birimlerinin staking işlemlerine yönelik artan sıkı denetimi sonucunda gerçekleşti.

SEC Kararları Kripto Piyasalarının Kaderini Belirleyecek

Fidelity, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu Ethereum tabanlı borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda dikkat çeken bir değişiklik yaptı. Fonun staking faaliyetlerinden elde edeceği ödüllere ilişkin ifadeleri S-1 kayıt beyannamesinden çıkardı.

Daha önce yapılan başvuruda, fonun varlıklarının bir bölümünün Ethereum staking'i için kullanılacağı ve bu sayede ek gelir elde edileceği belirtilmişti. Ancak SEC'in Haziran ayında Coinbase'e açtığı dava, staking hizmetlerinin menkul kıymetler yasalarını ihlal ettiği iddiasıyla gündeme gelmişti. Bu gelişme, Fidelity'nin son hamlesinin arkasındaki sebeplerden biri olarak değerlendiriliyor.

Fidelity'nin attığı bu adım, SEC onayı bekleyen diğer potansiyel Ethereum ETF'leri açısından da önemli bir işaret niteliği taşıyor. Özellikle VanEck'in planladığı Ethereum ETF'sine yönelik SEC'in karar için açıkladığı kritik tarihler yaklaşıyor. Uzman ETF analisti Eric Balchunas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SEC'in onay veya ret kararının 22 Mayıs'ta açıklanabileceğini, son başvuru tarihinin ise 23 Mayıs olduğunu duyurdu.

SEC'in 19b-4 formlarını onaylaması ve S-1 kayıt beyanlarının yürürlüğe girmesi halinde, söz konusu fonlar borsalarda işlem görmeye başlayabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Kripto Para Kripto Yatırım Kripto Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title