Haberler

Cboe BZX, Spot Ethereum ETF Başvurularını Yeniledi

Güncelleme:

ABD menkul kıymetler borsası Cboe BZX, Ethereum tabanlı beş ayrı spot borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulundu. Franklin Ethereum Trust, Fidelity Ethereum Fund, VanEck Ethereum Trust, Invesco Galaxy Ethereum ETF ve ARK 21Shares Ethereum ETF adına düzenlenen 19b-4 formları SEC'e sunuldu.

Cboe BZX, Ethereum odaklı beş farklı spot borsa yatırım fonu (ETF) teklifiyle piyasada dikkat çekiyor. Yenilenen 19b-4 formları ile SEC'e sunulan bu başvurular, Ethereum tabanlı ETF'lerin onay sürecinin hız kazanmasına işaret ediyor.

Cboe BZX'den Ethereum ETF'lerine Yenilikçi Yaklaşım

Chicago Board Options Exchange (Cboe) tarafından işletilen bir ABD menkul kıymetler borsası olan Cboe BZX, kripto para piyasasının önde gelen kripto para birimlerinden Ethereum'a dayalı spot borsa yatırım fonları (ETF) için beş ayrı başvuruda bulundu. Bu yeni adım, kripto para sektöründe önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Borsa yetkilileri, Franklin Ethereum Trust, Fidelity Ethereum Fund, VanEck Ethereum Trust, Invesco Galaxy Ethereum ETF ve ARK 21Shares Ethereum ETF adına düzenlenmiş olan 19b-4 formlarını resmi olarak kaydettirdi. Bu başvurular, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) daha önce talep ettiği şekilde yeniden düzenlendi.

19b-4 formları, SEC'e sunulan kural değişikliği tekliflerini içeriyor ve spot Ethereum ETF'lerinin borsada işlem görebilmesi için gerekli onay sürecinin bir parçasını oluşturuyor. Ancak fonların aktif hale gelebilmesi için ayrıca S-1 kayıt beyanlarının da onaydan geçmesi gerekiyor.

ETF analisti James Seyffart, yaşanan bu gelişmelerin piyasadaki söylentileri doğrular nitelikte olduğunu ifade etti. Seyffart, "Sürecin uzun ve meşakkatli olabileceğini biliyoruz. Fakat bu dosyalar, son zamanlarda etrafta dolaşan tüm söylentilerin ve spekülasyonların gerçek olduğunu kanıtlıyor. Hem 19b-4 formlarının hem de S-1 onaylarının SEC tarafından onaylanması gerekiyor. ETF'lerin piyasaya sürülmesi haftalar veya daha fazla zaman alabilir." İfadelerini kullandı.

Fidelity'nin yenilenmiş 19b-4 dosyasında yer alan bilgilere göre, şirket Ethereum'un 'proof-of-stake' doğrulama sürecinde kullanılmayacağını ve ETH'nin herhangi bir kısmının ek gelir elde etmek amacıyla değerlendirilmeyeceğini açıkça belirtti. VanEck ve diğer başvuru sahipleri de dosyalamalarında benzer açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Kripto Para Kripto Yatırım Kripto Haberler

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Eylem Tok ve oğlu nasıl yakalandı? 20 gün önce atılan imza, firarın sonunu getirmiş

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

Bayram namazında Gazze protestosu! Biden ve Netanyahu'nun yer aldığı pankartı taşladılar

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

15 yaşındaki Hacer, eski sevgilisi tarafından 120 bıçak darbesiyle öldürüldü

Bakmadan Geçme

Bayram tatilinde bankalar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası bankalar kapalı mı? Bayram tatilinde noterler açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası noterler kapalı mı? Bayram tatilinde kargolar açık mı, çalışıyor mu? Kurban Bayramı haftası kargolar kapalı mı? Türkiye-Brezilya Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-Brezilya voleybol maçı saat kaçta? Türkiye-Brezilya voleybol maçı şifresiz canlı izle! Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda eczaneler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde nöbetçi eczane nerede? Kurban Bayramı'nda AVM'ler açık mı, kapalı mı? Bayram tatilinde alışveriş merkezleri çalışıyor mu? #128717 Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz?
Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title