Haberler

Kredi Kartı "Mobil Cüzdan" ile Cep Telefonunda

Turkcell ve Garanti Bankası, Bonus Trink Kredi Kartlarıyla Yapılabilen Tüm İşlemlerin, Turkcell Hatlı, Mastercard Payhass Teknolojisine Sahip Cep Telefonları Aracılığıyla Yapılmasını Sağlayan "Mobil Cüzdan" Projesiyle Kredi Kartı İşlemlerini Cep Telefonuna Taşıdı.

Turkcell ve Garanti Bankası, Bonus Trink kredi kartlarıyla yapılabilen tüm işlemlerin, Turkcell hatlı, MasterCard PayHass teknolojisine sahip cep telefonları aracılığıyla yapılmasını sağlayan "Mobil Cüzdan" projesiyle kredi kartı işlemlerini cep telefonuyla gerçekleştirebilecek.

Turkcell ve Garanti Bankası, Bonus Trink kredi kartlarıyla yapılabilen tüm işlemlerin, Turkcell hatlı, MasterCard PayHass teknolojisine sahip cep telefonları aracılığıyla yapılmasını sağlayan "Mobil Cüzdan" projesi düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

-CİLİV: "MOBİL CÜZDANI UYGULAYAN ÜÇÜNCÜ ÜLKEYİZ"-

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv burada yaptığı konuşmada, Turkcell olarak iletişim ve teknoloji çözümleriyle hayatı kolaylaştırma ve zenginleştirme vizyonu çerçevesinde "Mobil Cüzdan" projesini Garanti Bankası ve Mastar Card işbirliğiyle hizmete sunacaklarını söyledi. Küçük telefonun küçük bir bilgisayar haline gelmesinin bilişim dünyasında inanılmaz fırsatlar yarattığını belirten Ciliv, mobil cüzdan sayesinde, artık kredi kartı ödemelerinin cep telefonuyla yapılmasının gerçekleştirileceğini kaydetti. Ciliv, Türkiye'nin, Dünya GSM Birliği (GSMA) tarafından 11 ülkede öngörülmesi planlanan mobil cüzdan projesini Güney Kore ve Fransa'dan sonra üçüncü ülke olduğuna dikkat çekti. Ciliv, teknoloji konusunda dünyada lider olmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, bunu da gerçekleştirecekleri işbirlikleriyle yapmaya devam edeceklerini söyledi.

-ÖZEN:"HIZLI BANKACILIKTA YARATACI OLANLAR AYAKTA KALIYOR"-

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, banka olarak pek çok yeniliğe imza attıklarını, bankacılıkta hizmet sunarken hızlı olmanın da önemli hala geldiğini belirterek, hızlı rekabetin olduğu bankacılıkta yaratıcı olanların ayakta kaldığını kaydetti. Sundukları yaratıcı ürünlerle önemli rekabet imkanı yakaladıklarını dile getiren Özen, Türk firmalarının bir araya gelerek birlikte çalışma kültürünü ortaya koymak gerektiğini ifade etti. Özen, Turkcell hattıyla kullanılabilecek olan mobil cüzdan uygulamasının Garanti markasını arka planda kalması gibi bir etki yaratmayacağını vurgulayarak, Turkcell'in başka bankalarla aynı işbirliğini yapmasına ilişkin bir soru üzerine de, "Biz rekabetten her zaman fayda gördük, zarar görmedik" dedi.

Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin de, mobil cüzdan projesinin şu anda dünyada birçok banka ve GSM operatörünün hayata geçirmeye çalıştığı (Yakın Alan İletişimi) NFC teknolojisini kullanan yepyeni bir uygulama olduğunu kaydetti. Kredi kartı ile cep telefonu özelliklerini bir araya getiren bu sistemin, 6 ay pilot olarak uygulanacağını belirten Sezgin, pilot çalışmanın tamamlanmasının ardından dünyada ilk kez Türkiye'de bu hizmeti sunmayı hedeflediklerini söyledi.

-HEDEF 35 YTL'NİN ALTINDA ÖDEMELER-

Sezgin, gazetecilerin soruları üzerine, Bonus Trink kullanılabilen iş yerlerinde uygulanmaya başlayacak mobil cüzdan kullanımında hedefin 35 YTL'nin altında ödemelerde daha çok kullanılmasını hedeflediklerini ifade ederek, kredi kartı şifresinin 35 YTL üstünde yapılan ödemelerde istenileceğini söyledi. Bonus Trink tüm uygulamalarının mobil cüzdan için de geçerli olduğunu ancak taksitlendirmenin 35 YTL üstündeki ödemelerde uygulanabileceğine dikkat çeken Sezgin, mobil cüzdanın müşterilerine ek maliyet getirmeyeceğini söyledi. Sezgin, "Nakit kullanımın dondurmacı, sinema bileti, gazeteci, hamburger alımında kullanımını azaltmak amacıyla küçük ödemeleri hedef olarak seçtik. Bizim hedefimiz buralar" dedi.

Sezgin, uygulamanın güvenliğine ilişkin sorular üzerine de, Garanti'nin 1.5 yıldır kredi kartı harcamalarının güvenliğini sağlamak amacıyla MasterCard'ın geliştirdiği bir güvenlik yazılımını kullandıklarını belirterek, bu sistemin kredi kartıyla yapılan harcamaların normal eğilimin dışına çıkması halinde müşteriyi uyarmalarını sağladığını söyledi. Mobil cüzdan için de bu sistemin geçerli olduğunun altını çizen Sezgin, Turkcel ve Garanti arasında şu aşamada bir anlaşma bulunduğunu, belli dönem beraber çalışacaklarını kaydetti.

-MOBİL CÜZDAN PROTOTİP TELEFONLARDA UYGULANABİLECEK-

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar ise, mobil cüzdan projesine ilişkin ayrıntılı bilgi verdi. NFC teknolojisi sayesinde cihazların birbirleriyle anlık olarak haberleşmesinin sağlanacağını ve bu teknolojiye sahip cep telefonu sayısının 2012'de tüm dünyada 400 milyonun üzerinde satılmasını beklediklerini kaydeden Serdar, NFC ile mobil ödemeyi sağlayacak ve Türkiye'de 6 ay süreyle pilot olarak uygulayacakları mobil cüzdan projesi sonuçlarının GSMA için standartların oluşmasını sağlayacağını söyledi.

Serdar, dünyada 3.2 milyar, Türkiye'de de 62.2 milyon cep telefonu hattı bulunduğunu belirterek, dünyada 2.5 milyar, Türkiye'de ise 92 milyon banka kartı kullanıldığını kaydetti. Mobil cüzdanın birkaç yıl içinde bireylerin gerçek cüzdanına koyduğu, kimlik kartı, kredi kartı, giriş karti, üyelik kartı, kentkart, akbil gibi ulaşım kartlarını da içereceğini ifade eden Serdar, projenin şimdilik çalışanlardan ve müşterilerden oluşan 100 kullanıcıyla bu projeyi uygulayacaklarını kaydetti. Serdar, 3 bini aşkın noktada kullanılabilecek mobil cüzdanın özel prototip telefonlarda kullanılabileceğini kaydederek, bu yıl sonunda ise Garanti'yle bu uygulamaya başlamayı hedeflediklerini bildirdi. Serdar, Garanti dışında sisteme yeni bankaların da gelebileceğini belirtti.

    MasterCard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Özlem İmece de, mobil cüzdan kullanıcılarının, kredi kartı cep telefonlarını, New York metrosu ve stadyum gişelerinin yanı sıra, 20 ülkedeki fast-food restoranı, sinema, taksi ve toplu taşıma araçlarını kapsayan ve MasterCard PayPass teknolojisini kabul eden 80 bini aşkın satış noktasında kullanabileceklerini söyledi.(ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title