Haberler

Kosova'da Bahar ve Gençlik Festivali

Kosova'da 19 Mayıs Gençlik Bayramı Şenlikleri Çerçevesinde "Kosova Bahar ve Gençlik Festivali" Düzenledi.

Kosova'da 19 Mayıs Gençlik Bayramı şenlikleri çerçevesinde "Kosova Bahar ve Gençlik Festivali" düzenledi.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı şenlik, 1389'daki Kosova Meydan Muharebesi'nde şehit düşen bayraktarların yattığı Gazi Mestan Türbesi'nin bulunduğu alanda yapıldı.

Kosova'da görev yapan Türk Polis Kontenjanı ve Priştine Gerçek Türk Kültür Sanat ve Spor Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, halkla iç içe olmanın güzel örneği yaşandı.

Kosova'da görev yapan Türk kurum ve kuruluş temsilcileri, Kosovalı dernekler ve okul temsilcilerinin katıldığı şenlikte yapılan konuşmalarda, Türkiye ile Kosova halkları arasındaki bağların öneminden ve iki ülke ve halkları arasındaki dostane ilişkilerin daha da güçlendirilmesinden söz edildi.

Etkinlik kapsamında icra edilen halk dansları, şenliğe ayrı bir renk katarken, katılımcılara yemek ikram edildi ve barış adına uçurtmalar uçuruldu.

Kosova ve Türkiye için ortak tarihi simgeleyen eserlerden bir olan Gazi Mestan Türbesi alanında yapılan şenlik ile bir ilke daha imza atıldı.

Profesyonelliği ve titiz çalışmalarıyla halkın büyük takdirini kazanan Kosova'daki Türk polisinin bu faaliyetine değinen Kosova'daki Türk Polis Kontenjanı Başkanı Mustafa Soysal, tarihi olan bir yerde bir ilke imza atıldığını belirterek, daha önce hiç yapılmamış bir aktiviteyi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Umduklarından daha fazla katılımın olduğuna işaret eden Türk Polis Kontenjanı Başkanı Soysal, "Kosova'daki bütün halkların katılımı sağlandı. Amacımız Kosova Devleti ile Türkiye Devleti'ni, Kosova halkı ile Türk halkını kaynaştırmak, birlikteliği üst seviyeye çıkarmaktır. 1999 yılından beri bulunduğumuz Kosova'da amacımız, insanımızı kaynaştırmak, sevdirmek ve tanıtmaktır" dedi.

Uygulanacak proje ile eski ihtişamına kavuşacak olan Gazi Mestan Türbesi tarihe tanıklık yaparken, türbe çevresindeki alanda uçurulan uçurtmalar semaları renklendirdi.

Yapılan etkinliklerle, Kosova'daki her yaştan halk, aralarındaki dostlukları pekiştirdi.

(EK-NO-İB-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

title