Haberler

Kosova'da Azınlık Medyalarına Çare Aranıyor

Kosova'da Azınlık Dillerindeki Medyaların Karşılaştıkları Sorunlar, "Medya ve Azınlıklar" Konulu Konferansta Masaya Yatırıldı. Kosova'da Savaşın Sona Erdiği 1999 Yılından Sonra Azınlık Dillerinde Sayısı Hızla Artan Yazılı, Görsel ve İşitsel Medyanın Maddi Sıkıntılarla Boğuştuğu Belirtilen Konferansta, Bağışçıların Desteğiyle Kurulan Bu Medyaların Giderek Azalan Bağışçı Desteği Olmadan Ayakta D...

Kosova'da azınlık dillerindeki medyaların karşılaştıkları sorunlar, "Medya ve Azınlıklar" konulu konferansta masaya yatırıldı. Kosova'da savaşın sona erdiği 1999 yılından sonra azınlık dillerinde sayısı hızla artan yazılı, görsel ve işitsel medyanın maddi sıkıntılarla boğuştuğu belirtilen konferansta, bağışçıların desteğiyle kurulan bu medyaların giderek azalan bağışçı desteği olmadan ayakta duramayacağına dikkat çekildi. Kosova'da özellikle Türkçe ve Boşnakça yayın yapan özel medyanın maddi durumunun alarm verici olduğu belirtildi. Medya temsilcileri, azınlık medyalarının mutlaka Kosova hükümeti tarafından desteklenmesi, daha doğrusu bütçeden kaynak sağlanması gereğini ortaya attı. Kendi kendilerini finanse edemeyen azınlık medyalara pek fazla reklam da verilmediğinden şikayetçi olan medya temsilcileri, mali destek sağlanmaması halinde azınlık medyaların yayın hayatının sürdürmelerinin mümkün olamayacağının altını çizdi. Konferansta, kamu kuruluşu olan Kosova Radyo Televizyon (RTK) kurumunda azınlık dillerinde yayın sürelerinin genişlemesi ve çalışanlar sayısının artırılması talep edildi.

Prizren yakınlığındaki Boşnak köyü Reçan'da gerçekleştirilen konferans, ABD Priştine Ofisi ve Prizren merkezli "Etnik Toplulukların Entegrasyon Merkezi" sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlendi. Konferansa, Kosova Bağımsız Medya Komiserliği, ABD Priştine Ofisi, Kosova Meclisi Medya Komisyonu, Kosova Radyo Televizyonu Kurumu ve medyalara destek veren ABD'nin "İREX " kuruluşu temsilcileri, azınlık medyaların, Kosova'da çok etnikli, demokratik ve çok kültürlü toplumun kurulmasında tartışılmaz rölü olduğuna vurgu yapıldı. Ayrıca azınlık dillerindeki medyanın entegrasyon konusnda da büyük önem taşıdığı belirtildi.

Kosova'da gazeteler haricinde, toplam 115 radyo ve televizyon bulunuyor. Arnavutça yayın yapan 73 radyo ve 15 televizyon, Sırpça yayın yapan 35 radyo ve 6 televizyon, Türkçe yayın yapan 4 radyo ve 1 televizyon, Boşnakça yayın yapan 7 radyo kanalı bulunuyor.

(EK-KK-KK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title