Haberler

Köpek Ölümlerine Veteriner Tepkisi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü Ekipleri, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde Aşılanıp Kısırlaştırıldıktan Sonra Sokağa Bırakılan Köpeklerin Kimliği Belirsiz Kişi ya da Kişilerce İğneyle Öldürüldüğünü Tespit Etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde aşılanıp kısırlaştırıldıktan sonra sokağa bırakılan köpeklerin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce iğneyle öldürüldüğünü tespit etti.

Köpek ölümleriyle ilgili gelen bir ihbarı değerlendiren Sakarya Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri, köpek ölümlerinin yaşandığı Korucuk'ta incelemelerde bulundu. Köpeklerin iğne ile öldürüldüğünü belirleyen Veteriner Şubesi yetkilisi, "Bize Korucuk'ta köpeklerin öldürüldüğü ihbarı geldi. Olay yerine geldiğimizde 2'si Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne kayıtlı toplam 4 köpeğin öldürüldüğünü tespit ettik. Biz, 5199 sayılı Hayvan Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereğince alt kademe belediyelerince toplanıp, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi'ne getirilen sokak hayvanlarını kısırlaştırıp aşılıyoruz. Daha sonra zararsız hale getirilen bu hayvanlar tekrar bırakılıyor. Bu zararsız hayvanların öldürülmesi kabullenilecek bir şey değil. Tutanak tuttuk, İl Çevre Müdürlüğü'ne vereceğiz" dedi.

Öldürülen köpeklerin yanında bulunan boş fünyeli enjektör de mahalle sakinleri tarafından veteriner ekiplerine verilerek tutanağa eklendi.

(İÇ-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title