Haberler

Konya sanayisi ihracatta yeni bir rekora imza attı

Güncelleme:

Konya sanayisi, 2021'de ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 37,8 artırarak 2 milyar 997 milyon dolarla tarihinin en yüksek yıllık dış satım rakamına ulaştı.

Konya sanayisi, 2021'de ihracatını bir önceki yıla göre yüzde 37,8 artırarak 2 milyar 997 milyon dolarla tarihinin en yüksek yıllık dış satım rakamına ulaştı.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, kentin artan ihracat hacminden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İhracat artışı ve dış ticaret fazlasıyla Konya'nın, ülke ekonomisini sırtlamaya devam ettiğini kaydeden Öztürk, "Şehrimizin, tarihinin en yüksek yıllık ihracat rakamına ulaşmasının gururunu yaşıyoruz. Bu başarıda emeği olan, alın terini döken herkesi kutluyorum. İhracat rakamı, Konya'nın küresel bir ticaret merkezi olduğunu göstermiştir. Geçmişte olduğu gibi bugün de tüm zorlukları aşmak için Konya özel sektörü üzerine düşen her türlü sorumluluğu fedakarca yerine getirmeye devam etmektedir. İhracatını yüzde 37,8 artıran Konya, tarihinin en yüksek yıllık ihracat rakamına ulaştı." ifadelerini kullandı.

Öztürk, Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre Konya'nın, Türkiye'nin yıllık ihracat rakamından aldığı payı yüzde 1,45'e yükselterek yıllık bazda en çok ihracat yapan iller listesinde 11. sıraya yerleştiğini belirtti.

Öte yandan Konya Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamada da üretim gücüyle Türkiye'nin lokomotif şehirleri arasında yer alan Konya'nın, tartışmasız bir ihracat şehri olduğu ifade edildi.

Kovid-19 salgını şartlarına rağmen Konya'da bu yıl içinde 3 bine yakın firmanın ihracat yaptığına dikkat çekilen açıklamada, Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunun kırıldığı, ihracat kalemleri içinde ilk sırayı makine sektörünün aldığı, bunu otomotiv, hububat, savunma ve havacılık sanayi sektörlerinin takip ettiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Selçuk Öztürk Türkiye İhracat Konya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title