Haberler

Konya'da 1. Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongresi

"1.Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongresi" Konya'da başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TRT'nin katkılarıyla düzenlenen

"1. Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongresi" Konya'da başladı.

Bilim ve Sanat Merkezleri'nde öğrenim gören 46 ilden 130 katılımcının yer aldığı kongrede, 147 bildirinin sunulacağı öğrenildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, üstün zekalı kabul edilen çocukların imkan verilmemesi halinde zayi olacaklarını belirtti.

Türkiye'nin kaynaklarını iyi kullanamayan bir ülke olduğunu söyleyen Akyürek, "Çocukların kendini ifade edemediği, zekasını kullanamadığı ve potansiyel elektriğini aktarmadığı zaman bu defa çocuklar sorunlu hale geliyor" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise geleceğe ümitle baktıklarını, gençlerin fırsat verilince neler yapabileceklerini hep birlikte gördüklerini ifade etti.

Özel eğitimin dünyanın birçok yerinde farklı olduğunu vurgulayan Şeker,

"Elimizdeki insan kaynağının özel ilgiyle, hassasiyetle yetiştirilmesi gerekiyor. İnsan kaynağımız bizi diğer ülkelerden ayrılmamızı sağlayan bir faktördür" diye konuştu.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Murat Sümbül de yetenekli öğrencilerin bu yeteneklerini fark etmeleri, kendi kapasitelerinin farkına varmaları için bu çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

Ailelere, kongreye katılan çocukları takip etmeleri tavsiyesinde bulunan Sümbül, bu çocukların önümüzdeki yıllarda çok önemli yerlerde önemli işler yapacağını vurguladı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Kurnaz, çocukların ve gençlerin araştırmalarını birilerine sunması gerektiğini ifade etti.

Bu çocukların geleceğin araştırmacılarını olduğunu belirten Kurnaz, gerekli ortamlara bu projelerin sunulması gerektiğini dile getirdi.

Kongrenin sonunda, "Oyuncağımı Yapıyorum Oyunumu Oynuyorum" ve " Benim Mahallem Resim Yarışması"nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muhabir : Basir Gülüm

Yayıncı : Rıfat Yerlikaya - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Keleşoğlu Tahir Akyürek Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title