Haberler

Konya: Çumra'nın İlçe Oluşunun 80. Yıldönümü

Konya'nın Çumra İlçesi'nin ilçe ilan edilişinin 80. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Konya'nın Çumra İlçesi'nin ilçe ilan edilişinin 80. yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Çumra Hükümet Meydanı'nda düzenlenen etkinliklere Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Nevzat Pakdil, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, AK Parti Konya, Aksaray, Adana Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Çumra Belediye Başkanı Nasır Ersöz, 26 Haziran 1926 yılında Atatürk'ün emri ile ilçe ilan edildiklerini belirterek, "İlçemizde dünya tarih çevrelerinde insanlık tarihi açısından en önemli yerlerden biri olarak kabul edilen ve M.Ö. 9 binli yıllara kadar uzanan Çatalhüyük bulunmakta. Çumra insanının geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Geçimi toprağa ve suya bağlı olan Çumra çiftçisinin en büyük özlemi ise Mavi Tünel'dir. Çumra ovası bu yıllarda olduğu gibi tarihinde de sık sık kuraklıklara sahne olmuş bağrı yanık bir ovadır" dedi. Mavi Tünel'in tamamlanması ile Türkiye ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar dolar katkı sağlanacağını dile getiren Başkan Ersöz, "Göreve geldiğimizden buyana Mavi Tünel'in sıkı takipçisi olduk. Önceki dönemlerde kayıt üzerinde kalan proje, 2006 yılında ihale aşamasına gelerek bütçeden ödenek ayrılmıştır. Hükümetimizin Mavi Tünel konusunda önemli adımlar atacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene davet edilen protokol üyelerine kahve fincan takımı hediye edildi. Ödül töreninin ardından yenilenen içme suyu ve tatlı su şebekesi, kanalizasyon şebekesi, Andezit Fabrikası'nın açılışı ve TOKİ konutlarının temel atma töreni gerçekleşti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title