Haberler

Komek’ten Kağıt Telkari Sergisi

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Selahaddin Eyyübi Kurs Merkezi'nin Kağıt Telkari Sergisi Kule Site'de Açıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Selahaddin Eyyübi Kurs Merkezi'nin kağıt telkari sergisi açıldı.

Kule Site'de, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen, Basın-Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkan Vekili Nazmi Taşoluk ile KOMEK mensuplarının katılımları ile açılan sergide 45 eser yer alıyor.

Selahaddin Eyyübi Kurs Merkezi Eğitici Annelik Kursu öğretici ve kursiyerlerin el emeği olan eserler 14 Haziran Salı akşamına kadar gezilebilecek.

KAĞIT TELKARİ

Konya'da sadece KOMEK bünyesinde eğitimi verilen kağıt telkari sanatı, renkli kağıtları küçük şeritler halinde kesip kıvırarak yapılan süsleme sanatıdır ve tarihi Ortaçağ'a kadar uzanır. Kağıt telkari süsleme sanatı, özellikle Avrupa'da kitapları ve objeleri süslemek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title