Haberler

Kocaeli: Başbakan Erdoğan İzmit'te (2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Laf Yapmak İçin Değil, İş Yapmak İçin İktidara Geldiklerini, Ülkenin Her Yerine Hizmet Götürdüklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, laf yapmak için değil, iş yapmak için iktidara geldiklerini, ülkenin her yerine hizmet götürdüklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit'te, Türkiye'nin en büyük endüstriyel dönüşüm projelerinden biri olan Seka Parkı ile çok sayıda yatırımı hizmete açtı. Erdoğan, "Bugün sizin heyecanınız bizim de heyecanımızdır. Göreve geldiğimden beri 12 defa Kocaeli'ne geldim. Son 4 yıldır Türkiye'yi adım adım dolaşıyoruz. Her alanda toplumla devletin el ele vermesine azami hassasiyet gösteriyoruz. Devletle toplum her geçen gün güçleniyor. Her alanda dünya standartlarıyla rekabete girecek duruma geliyoruz. Her açılışa yetişemediğimiz için bugün olduğu gibi toplu açılışlar yapıyoruz. Ana muhalefet partisi lideri, buraya farklı anlayışla gelmişti. Ama şimdi Seka Parkı'na dinlenmeye gelecek. Seka Parkı'nın birinci etabını bugün açıyoruz. İnşallah ikinci etabı da tamamladığımızda çok daha güzel olacak" dedi.

Seçilme yaşının 25'e indirilmesi konusuna da temas eden Erdoğan, "Gençler artık sadece siyasete değil, Meclis'e de giriyorsunuz. Ne söz verdiysek onu yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. On yılların ihmalini süratle telafi ediyoruz. Şehirlerimizi ve köylerimizi, bütün her yeri yeniden yapılandırıyoruz. Elektriği, suyu, yolu olmayan köy kalmayacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşümünü yaşıyoruz. Kocaeli'nde bugün 81 ilimiz için bir model doğuyor. İl sınırlarıyla belediye sınırlarını eşit hale getirdik. Şehirleri köy haline getirenler şimdi gelsinler buraya baksınlar. Çünkü onlar şehri köy haline getiriyorlar da. Biz ise köyleri şehir haline getiriyoruz. Farkımız da burada" diye konuştu.

Büyükşehirlere yapılanların en ücra yerlere de yapıldığını belirten Erdoğan, "Burada ne yaşanıyorsa aynen Türkiye'de de bu yaşanıyor. Hükümetin büyük gayretiyle, ülkemizin çok yerinde doğalgaz beldelere, hatta köylere kadar ulaşıyor. Köy yollarına 300 bin ton asfalt döküldü. 15 senedir Köy Hizmetleri'nin giremediği yollar asfaltlandı. Çünkü biz laf yapmaya değil, iş yapmaya geldik" dedi.

Seka'dan çıkarılan işçilere sahip çıkarak, onları belediye bünyesine aldıklarını hatırlatan Erdoğan şunları söyledi:

"Dediler ki, Seka arazisini birilerine peşkeş çekecekler. Dedik ki, biz birilerine değil, sadece halkımızın emrine amade kılarız. Benim Kocaelili Ayşe bacım, Ahmet kardeşim, buralara gelip dinlenecek. Buralarda artık dünyaya tatlı bakacaklar. Burada hem tabiatın yeşilliğini hem denizin maviliğini birarada yaşacaklar. Bizim farkımız bu. Bunlar, beton yığınları arasında, geleceğimizi katlettiler. Biz, bir yandan sağlık bir yandan alt yapı çalışmalarını diğer yandan da acil müdahalelerle birçok sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkardık. Artık benim vatandaşım hastanelerde rehin kalmıyor. Bugün artık memur, SSK'lı, BAĞ-KUR'lu, Yeşil Kart'lı ayrımı yok. Vatandaşlarımız her hastaneye rahatlıkla gidiyor. Her türlü sağlık kuruluşundan hizmeti rahatlıkla alıyor. Genel sağlık sigortasını da hayata geçiriyoruz. Artık ilaçlarını serbest eczanelerden alabiliyorlar. İş bilenin, kılıç kuşananın."

Başbakan, konuşmasının sonunda, "Beraber yürüdük biz yollarda" şarkısını vatandaşlarla birlikte söyledi. Erdoğan, daha sonra Seka Parkı'nın birinci etabını hizmete açtı. Eski Seka İzmit Kağıt Fabrikası'nın 520 dönümlük arazisine yapılan park, Hide Park model alınarak hayata geçirildi. 6 bin ağaç dikilen parkla İzmit'te kişi başına düşen yeşil alan miktarı 4 kat arttı. 52 kamerayla gözetlenen park, halkın rahat nefes alacağı bir mekan olacak. 27 milyon YTL'ye ihale edilen ilk etap projenin 7 ayda tamamlandığı bildirildi. Park bünyesinde çocuklar için ayrılan 40 dönüme çok sayıda oyun grubu konuldu.

Erdoğan, İzmit'te yapılan Acıbadem Hastanesi, Yurtkur Karamürsel Öğrenci Yurdu, Karamürsel Devlet Hastanesi'ni de sinevizyonla hizmete açtı. Bu arada, bir eski Seka işçisi tarafından Erdoğan'a çiçek verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title