Haberler

Türkiye tarihindeki en erken erik hasadı! Tanesi 20 liradan satılıyor

Güncelleme:

Bursa'nın İznik ilçesinde ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası, serada yetiştirip kış ortasında hasadını yaptığı erikleri dünyanın dört köşesine ihraç ediyor. 1 Şubat itibari ile başlayan erik hasadı Türkiye tarihinde en erken üretim olarak kayıtlara geçti. Eriğin tanesi ise 20 liradan satılıyor.

Fertlerinin hepsinin ziraat mühendisi olduğu Ası ailesi, kış mevsiminde erik yetiştiriyor. Şubat başı itibariyle erik hasadına başlayan Mustafa Kutay Ası, senede bir ton erik elde etmeyi planladıklarını söyledi. Kış mevsiminde erik üretimi yapan ve şubatın başı itibariyle hasada başlayan Mustafa Kutay Ası, "Ağaçlarımıza 12 ay boyunca bebek gibi bakıyoruz. Akıllı seramızda toprak ve sera sıcaklığını ısıtma sistemi kullanarak ayarladık ve erken hasadı mümkün kıldık. Fakat bunu başarmak bizim için oldukça maliyetli oldu. Isıtma için kullandığımız yakıtın masrafı bu sene kış ayının ülkemizde çok sert geçmesinden dolayı 200 bin lirayı buldu. Bu sene bir ton civarında bir ürün bekliyoruz" dedi.

Türkiye tarihindeki en erken erik hasadı! Tanesi 20 liradan satılıyor

HER SENE ARTARAK DEVAM EDECEK

Yeşil erik üreten genç girişimci Mustafa Kutay Ası, Türkiye'nin dört bir yanına internet üzerinden erik gönderiyor. Yaklaşık 800 metrekarelik alanda kurduğu sera ile erik üreten genç girişimci, İznik'in tanıtımına da katkıda bulunmak için erikleri çini kase ile yolluyor. Eriğin tanesi 20 liradan satılıyor.

Türkiye tarihindeki en erken erik hasadı! Tanesi 20 liradan satılıyor

EN ÇOK AŞEREN HAMİLE KADINLAR SİPARİŞ VERİYOR

Bugüne kadar en çok aşeren hamile kadınların sipariş verdiğini belirten Ası, "Bu iş en çok zamansız aşeren hamile kadınların eşlerinin işini kolaylaştırdı. Erik canı çeken kadınlar artık web sitemizden yılın 12 ayında istedikleri eriklere ulaşabiliyorlar" diye konuştu.

Türkiye tarihindeki en erken erik hasadı! Tanesi 20 liradan satılıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İznik Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (8)

Fakır:

fırsatçılık, insafsızlık, vurgunculuk ayıptır ayıp 1 erik tanesi 20 tl olurmu behey utanmazlar. Allah'tan korkunuz yokmu sizin

46
9
yanıtYanıtla
Aykut Kalanoğlu:

Fakir kardeş bu erik serada yetiştiriliyor ve aylardan da şubat ayındayız sizin bu ayda eriği üretebilmek için yakılan kömürden gübresinden ilacından işçiliğinden gönderilen kargo ücretinden çini kasesine kadar tüm yapılan masraflarından haberiniz var mı acaba ?

yanıt10
yanıt8
dusunmeklazim:

AYKUT KALANOĞLU: var kardeşim. 10 000 adet satarsa, sert geçen kış ayının ısınma maliyetini çıkarmış olur.

yanıt4
yanıt0
koray kılıç:

bırak tanesini o poşete bile 20 tl vermem almayın hepsi kalsın elinde

39
5
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

bu kadar sacmalık olmaz ne alırım nede yerim ya yemesende ölmesin her yıl aynı muhabbet ya yok erik tanesi 50 tl miş vay be sanki altın tozu

38
2
yanıtYanıtla
Mete HAN:

Tanesi 20 TL'ye erik satmaya yüreğiniz nasıl elveriyor!

31
3
yanıtYanıtla
fuat karabulut:

ben narenciye işiyle uğraşıyom 25 dönümden 30 ton mahsülüm oldu 36 bin aldım şu gün 2,5 ton gübre ihtiyacım var 30 bin lirayı buluyoo diğer hiç bi masrafa gerek yok öl demek

5
0
yanıtYanıtla
Aras Bulut Acar:

Al işte bir fırsatçı daha ben böylelerine hain diyorum. Bikere zamanında olan şeyler lezzetlidir. O erikte lezzet mezzet yoktur ayrıca tanesine 20 lira veripte senin gibi fırsatçıya para kazandıranada enayi derim

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title