Haberler

Kırşehir Basın Konseyi, kooperatif kurdu

Güncelleme:

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Basın Konseyi (KBK), "Kırşehirli Gazeteciler Yapı Konut Kooperatifi" adıyla basın emekçilerinin faydalanacağı kooperatif kurdu.

KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir Basın Konseyi (KBK), "Kırşehirli Gazeteciler Yapı Konut Kooperatifi" adıyla basın emekçilerinin faydalanacağı kooperatif kurdu.

Kooperatif kurulmasına yedi kurucular kurulu üyesi ile öncülük eden KBK Yönetim Kurulu Başkanı Sait Yanık, "Kırşehir'de gazeteciler son iki yıldır çok zor günler geçirmekte, bazı medya kuruluşlarımız birleşme olsa da bir arada kalamamış ve bölünmeler yaşanmıştır. Gazete sahipleri ve çalışanlarına hizmet etmek onları günün koşullarında geçimlerini sağlayabilmek için atılan bu ilk adım olacaktır"dedi.

Resmi ilanların düşüklüğü Devlet yatırımlarının yok olması özelleştirmeler ciddi bir şekilde gelir kaybına neden olmakta diyen Yanık, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Abonelerin olmayışı, gazete satış bedellerinin düşüklüğü artan kağıt, kalıp, boya, SSK, vergi gibi giderler bizleri iş arayışlarına da sürüklemiştir. Kooperatifin amacı ortaklarının konut ihtiyaçlarını karşılamaktır. Bu amaçla kooperatif; Arsa ve arazi satın alır, birleştirir, imar planına uygun biçimde böldürerek altyapı, plan, proje ve maliyet hesapları hazırlar ve ortaklarına konut yaptırır. Yaptırılan konutların mülkiyetini bu ana sözleşmede yazılı esaslara göre ortaklarına aktarır. Ortaklarının sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerekli tesisleri kurar. Gerektiğinde ortaklar ve personel için yardım fonları oluşturur, konusu ile ilgili eğitim, yayın, araştırma ve benzeri faaliyetlerde bulunur." - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title