Haberler

Kim Neden Aldatıyor, İşte Yanıtı...

Cinsel Tıp Enstitüsü Tarafından Yapılan Ankete Katılan Bin 250 Kişiden Yüzde 30'u Eşini veya Partnerini Birden Fazla 'Aldattığını' İtiraf Etti. Sebepleri İse Şöyle Sıralandı:

Cinsel Tıp Enstitüsü tarafından yapılan ankete katılan bin 250 kişiden yüzde 30'u eşini veya partnerini birden fazla 'aldattığını' itiraf etti. Aldatanların yüzde 45'i eşi veya partnerinin kendisini cinsel olarak tatmin etmediği için, yüzde 35'i daha fazla ilgiye ihtiyaç duyduğu için, yüzde 20'si ise canı seks istediği için aldattığını bildirdi.

Cinsel Tıp Enstitüsü, insanlık tarihinin en eski zamanlarından bu yana değişmeyen gündem maddelerinden biri olan ve son yıllarda sosyal bir yara haline gelen aldatma konusunda bir anket yaptı. Enstitü, bin 250 kişi üzerinde yaptığı 'Aldatma Anketi'nin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Yüzde 40'ı üniversite mezunu anketörlerin yüzde 65'i erkek, yüzde 45'i ise bayanlardan oluştu. Ankette, "Eşinizi veya partnerinizi hiç aldattınız mı?" sorusuna, yüzde 30'u 'evet', yüzde 70'i ise 'hayır' cevabı verdi. Aldatanların yüzde 50'si eşi veya partnerini 1-4 kez, yüzde 35'i 5-9 kez, yüzde 10'u 10-15 kez, yüzde 5'i ise 16'dan fazla aldattığını kaydetti. "Sizce duygusal aldatma ve cinsel aldatma arasında fark var mı?" sorusuna, yüzde 24 'var', yüzde 76 ise 'yok' karşılığını verirken, aldatanların yüzde 60'ı 'duygusal olarak', yüzde 24'ü cinsel olarak, yüzde 16'sı ise her ikisini birlikte yaptığını ifade etti. Ankette, 'Eşinizi veya partnerinizi kiminle aldattınız?' sorusuna ise çok ilginç cevaplar verildi. Aldatan kadın ve erkeklerin yüzde 30' yakın çalışma arkadaşlarımdan birisiyle', yüzde 10'u 'bir aile dostumuzla', yüzde 15 'barda veya eğlence yerinde tanıştığım birisiyle', yüzde 15'i 'yakın aile çevremden biriyle', yüzde 10'u 'komşumuzla' yanıtını verdi. Aldatanlar ise eşini veya partnerini şu gerekçelerle aldattığını bildirdi:

"- Yüzde 45 'eşim veya partnerim beni cinsel olarak tatmin etmiyordu',

- Yüzde 10 'eşim veya partnerim beni beğenmiyordu',

- Yüzde 15 'bunalımlı bir dönemdeydim',

- Yüzde 20 'canım seks istiyordu',

- Yüzde 10 'baştan çıkarmanın verdiği zevkten dolayı',

- Yüzde 14 'istediğimi elde edebileceğimi kendime kanıtlamak için,

- Yüzde 16 'cinsel isteğim çok fazla',

- Yüzde 10 'yasak aşkın inanılmaz olması ve başka bir olayda asla bulunmayan bir haz yaşatması',

- Yüzde 28 'kariyer yapmamda bana yardımcı olması için',

- Yüzde 35 'daha fazla yakınlık ve şefkat özlemi çektiğim için',

- Yüzde 20 'oradaydı ve ortam öyle gerektirdi',

- Yüzde 18 'sarhoştum',

- Yüzde 22 'basit bir deneme yapmak istedim',

- Yüzde 36 'çok uğraştı',

- Yüzde 38 'fantezilerimi eşimle veya partnerimle gerçekleştiremiyordum."

Ankete katılanlar ayrıca, eşi veya partnerinin aynanın karşısında daha çok zaman geçirdiğinde, vücudunda morarma olduğunda ve kendisini önemsememeye başladığında aldatıldığını düşünmeye başladığını belirtti. Ankete katılanların yüzde 35'i evliliği veya ilişkisinde mutlu olduğunu, yüzde 62'si ise mutlu olmadığını söyledi.

"KADIN ALDATMAYLA BİRLİKTE AŞ VE ROMANTİZM ARAR"

Cinsel Tıp Enstitüsü Başkanı Dr. Cem Keçe, kadın ve erkeğin aldatma nedenlerinin farklılıklar gösterdiğini belirterek, 'erkek yatarak, kadın severek aldatır' deyişini hatırlattı. Günümüzde kadınların cinsel çekicilikleri ile erkeği daha çok etkilediğini, hatta bazı kadınların cinsel çekicilikleri ile erkekleri baştan çıkararak, ayartarak toplumda var olmaya çalıştığını ifade eden Dr. Keçe, "İşte tehlikede burada başlıyor. Çünkü bu durumda erkekler psikolojik baskı altına giriyorlar. Bu nedenle kadınlarımızın toplumda cinsel kimliği ile değil, insani kimliği ile ön plana olması çok önem kazanmıştır. Evliliklerde sevgi, saygı ve güven olmak üzere üç temel bağ vardır. Bu bağlar zaman zaman fırtınalı dönemlerde tahrip olabilir" dedi.

Konu aldatma olduğunda, önce erkeklerin potansiyel suçlu kabul edildiğinin altını çizen Keçe, şunları kaydetti:

"Çünkü nikah yüzüğünü takan erkeğin testosteronu düşmüştür ve kendini ispatlamak zorundadır. Bu nedenle erkekler daha çok aldatır. Aldatma duygusallığa dönüşmeden sadece cinselliğe dayalı yaşanırsa bu durum bazı erkekler için evliliklerini kurtarma şekli de olabilir. Erkek aldattığı zaman, duygularıyla toplumun baskısı arasındaki yaşanan sürtüşme, hakim ve güçlü olan erkek olduğu için büyük değildir. Erkekler aldattığında dikkatsizdir, kendisine daha fazla bakmaya başlar, yeni elbiseler alır, sık banyo yapar, yeni parfümler alır, rejim yada egzersize başlar, akşam eve beklenmedik saatlerde gelip, işte sürekli bir toplantı hali yaşadıklarını ifade ederek hemen kendilerini ele verirler. Erkekler için gizli buluşmalar ve gün ortasındaki hızlı seks kaçamağı heyecan vericidir. 'Yaşandı ve bitti hesapsızca' psikolojisi erkekler için çok yaygındır. Erkekler ilk adımı atıldıktan sonra kesin arkasını getirirler. Erkekler için aldatmak çok doğaldır ve genelde sarhoşturlar. Tesadüfen ayağına gelen bir şansı hiç bir erkek kolay kolay reddedemez. Aldatan erkek suçlu çocuk gibi bakar fakat bazen nedensiz yere eşinin bütün kusurlarını ortaya döküp kırıcı olabilir. Aldatan erkeğin seks yapma stilinde bir değişiklik olur ya da hiç seks yapmak istemez ve çocuklarına daha az zaman harcamak ister. Kadının aldatması daha zor, daha derinlikli, daha heyecanlı, daha edebi ve daha zengin bir malzemedir. Kadınlar aldattığında çok daha dikkatli davranırlar. Her ayrıntıyı düşünürler. Çünkü kadınlar için günü birlik bir ilişkiden çok, uzun süreli ve duygusal bağları kuvvetli bir ilişki yani aşk yaşamak çok daha önemlidir. Kadınlar seks yoluyla bulaşan hastalıklar konusunda çok duyarlıdırlar. Kadın aldatmayla birlikte sevgi, aşk, romantizm, heyecan ve sürpriz arar. Kadın bir yasak ilişki yaşadığında yüzünde bir parıltı belirir ve her bakımdan çok çekici olur. Suçluluk duygusuyla kadın eşine karşı daha sevecen davranır. Kadın parfümünü değiştirir, saçıyla ve makyajıyla daha fazla ilgilenir, evde özensizdir, dışarı çıkarken daha farklıdır."

Erkeklerin aldatmak için çok önemli bir nedene ihtiyaçları olmadığını belirten Dr. Keçe, 'maksat heyecan olsun, skor olsun' diye aldatan erkelerin bulunduğunu kaydetti. Dr. Keçe, aldatan kadınların iç dünyasını ise şöyle dile getirdi:

"Kadınlar, kişilik yapısına göre aldatma konusunda farklı tutumlar göstermektedir. Bir grup kadın duracağı yeri bilirken, bir grup kadın ise belirli bir çizgide ilişkisini devam ettirebilir. Bu, tamamen ilişkinin gidişatı ve kadının ruh durumu ile bağlantılıdır. Kadın aşıksa ve aldatılmak çok avam ve aşağılayıcı şekilde gerçekleşmemiş ise çok daha az vicdan azabı duyar. Kısaca kadınlara göre aldatmanın nedenleri şöyle: 'Mutsuzum, çok zekiydi, tatmin olamıyorum, bir filmdeki erotizminden etkilendim, aşık oldum, beni çok ihmal etti, yeniden bir erkeğe ihtiyaç duyduğum için, yakınlık ve şefkat özlemi çektiğim için, kendimi yalnız ve terkedilmiş hissettiğim için, aylardır seks yapmadığım için, onu kendime daha fazla bağlayabilmek için, baştan çıkarmanın zevkinden, çok uğraştı, peşinde koşulan nüfuzlu biri olduğu için, istediğimi elde edebileceğimi kendime kanıtlamak istiyordum, ona aşık olduğum ve benimle ciddi olduğu için, kocam beni aldattığı için intikam almak istedim, cazibesi ve esprisi olduğu için, onun üzerinde güç ve söz sahibi olabilmek için, dünyanın en harika erkeği olduğu için, o anın romantizminden, çok sık iş gezisine çıkıp beni yalnız bıraktı, çok güzel olduğumu söylediği için, kıskanç kocam beni hep kendisini aldatmakla suçladığı için bu kez gerçekten yaptım, sonsuz parası olduğu için, sesi çok seksi olduğu için, kendimi tümüyle teslim etmek istediğimden, beni sekse zorladığı için, kariyer yapmamda bana yardımcı olsun."

Keçe, duygusal aldatmanın daha tehlikeli, zihinsel aldatmanın ise daha yaygın olduğunu sözlerine ekledi.

(YZE-YZE-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title