Haberler

Kik: Üniversitelere Yönelik Özel Bir İnceleme Yok

Kamu İhale Kurumu(kik) Başkanı Hasan Gül, Üniversitelere Yönelik Özel Bir İncelemesinin Olmadığını Bildirdi.

Kamu İhale Kurumu(KİK) Başkanı Hasan Gül, üniversitelere yönelik özel bir incelemesinin olmadığını bildirdi.

Gül, yazılı açıklamasında, KİK'in Kamu İhale Yasası kapsamında inceleme gerçekleştirdiğini kaydederek, üniversitelere yönelik özel bir incelemesinin olmadığını belirtti. KİK'in, Kamu İhale Yasası'nın yürürlüğe girdiği 2003 yılından bugüne kamu alımları alanında düzenleyici ve denetleyici, bağımsız bir idari otorite olarak çalıştığını vurgulayan Gül, KİK'in belli kamu kurumlarını yolsuzluk tespiti amacıyla, mercek altına alarak inceleme yapma görev ve yetkisinin bulunmadığını belirtti.

Gül, "KİK yasa kapsamında gerçekleştirilen tüm kamu alımlarına yönelik olarak kuruma ulaşan itirazen şikayet başvurularını ve iddiaların incelenmesi kapsamındaki mevzuata aykırılık iddialarını Kamu İhale Mevzuatı hükümleri çerçevesinde titizlikle incelenmektedir" dedi.

KİK tarafından veriler kararların, ilgili taraflara tebliğ edildiğini, Resmi Gazete'de ve kurumun internet sayfasında da yayınlandığını kaydeden Gül, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi; yanlış anlama, yorum ve değerlendirmelerin önüne geçilebilmesi amacıyla KİK'in üniversitelere yönelik özel bir incelemesinin olmadığını açıklama gereği duyduğunu belirtti.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title