Haberler

Kıbrıs Müzakerelerine Rumlardan İki Ayrı Görüş

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, 'Türk Tarafının Kıbrıs Sorununda İleri Sürdüğü Tezlerde Devam Etmesi Halinde Müzakerelerin Başarısızlığa Uğrayacağı' Görüşünü Savunarak, 'Kıbrıs Sorunu Tehlikeli Bir Noktaya Geldi' İddiasında Bulundu.

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, ''Türk tarafının Kıbrıs sorununda ileri sürdüğü tezlerde devam etmesi halinde müzakerelerin başarısızlığa uğrayacağı'' görüşünü savunarak, ''Kıbrıs sorunu tehlikeli bir noktaya geldi'' iddiasında bulundu.

Rum Başpiskopos, müzakerelerde ilerleme kaydedilmemesi halinde KKTC ile Güney Kıbrıs arasındaki sınır kapılarının kapatılmasını da istedi.

2. Hrisostomos, Rum Simerini gazetesine verdiği demeçte, Rum Meclis Başkanı Marios Karoyan'ın, ''önümüzdeki haftalar içerisinde ilerleme kaydedilemez ise Rum tarafının müzakerelerden ayrılması'' yönündeki görüşünün ''Kilise'nin de tutumu olduğuna inandığını'' söyledi.

Rum ana muhalefet Demokatik Seferberlik Partisi (DİSİ) Başkanı Nikos Anastasiadis ise ''Müzakereleri terk etme hatasını yaparsak bizi bekleyen son, Kosova'nın, Abhazya'nın ve Osetya'nın kaderi olacak'' dedi.

Anastasiadis, Simerini'ye yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa önümüzdeki bahara kadar çözüm bulunması gerektiğini dile getirerek, ''Nisan veya Mayıs 2009'a kadar çözüm bulmak için sıkı çalışmazsak, Kıbrıs sorunuyla ilgili bir sonraki konuşmamız, yeniden birleşmeyle ilgili değil, iki ayrı devletle ilgili olacak. Kosova, Osetya ve Abhazya'nın çizdiği yola sürükleneceğiz'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title