Haberler

Kgd'den Gazeteciye Yapılan Saldırıya Kınama

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği(kgd), Yerel Bir Gazetede Genel Yayın Yönetmenliği Yapan Adnan Küçükvar'a Yapılan Saldırıyı Kınadı.

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD), yerel bir gazetede Genel Yayın Yönetmenliği yapan Adnan Küçükvar'a yapılan saldırıyı kınadı.

Gazete bürosuna gittiği sırada iki kişi tarafından yumruk ve tekmelerle darp edilen Zirve Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Adnan Küçükvar'a yapılan saldırı KGD Yönetim Kurulu tarafından kınandı.

KGD Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, demokrasinin ve halkın haber alma özgürlüğünün en önemli unsurlarından biri olan gazeteciye yapılan üzüntü verici saldırıyı şiddetle kınadığını vurguladı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Gazeteci Adnan Küçükvar, kamu sorumluluğu doğrultusunda halkın bilgilendirilmesi amacıyla eleştiri hakkını kullanarak bir yazı kaleme almış ve bu yazı nedeniyle de kabul edilemez bir saldırıya uğramıştır. Hiç şüphe yoktur ki bu saldırı ve yıldırma eylemi, gazetecileri yürüttükleri kamu görevinden, eleştiri hakkını kullanmaktan ve halkı bilgilendirmekten alıkoyamaz. Bu tür saldırılar; gazetecilerin haklılığını tescil etmenin de ötesinde hiçbir anlam ifade etmeyeceği gibi, gazetecilerin eleştiri haklarını kullanması ve kamuoyunu bilgilendirmesi görevini daha azimli ve kararlı olarak yürütmeye devam etmeleri gereğinin kendilerine yüklediği sorumluluğu kuvvetlendirir. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, gazetecilerin hak ve sorumluluklarının korunması yönünde çalışmalar yürütüyoruz. Basın özgürlüğünün sağlanması, gazetecilerin hak ve sorumluluklarının korunması yolunda en önemli görev başta kamu yöneticilerimize düşmektedir. Bu nedenle, gazetecileri yazdıkları yazılar nedeniyle sindirmeye, susturmaya, yıldırmaya çalışan kendini bilmez kişi veya kişilerin gazetecilere yönelik saldırıların tekrarlanmamasını diliyoruz. Bu tür saldırının bir daha yaşanmaması, gazeteciliğin bir kamusal görev olduğu gerçeğinin başta kamu yöneticileri ve tüm kamuoyu tarafından kabul edilmesinin sağlanması, yerel medyanın, çok sesliliğin önemli bir göstergesi olması gerçeğinden hareketle gazetecilerin eleştiri hakkı ve halkı bilgilendirme özgürlüğünün korunması için, tüm yetkililerimizi sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyoruz. Bir gazetecinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle uğradığı bu saldırının sorumluluğu, sadece saldırıyı gerçekleştiren kendini bilmez kişilere değil, kamu düzenini sağlamakla görevli tüm yöneticilere de aittir. Bu sorumluluğun bir gereği olarak saldırganların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmesini talep ediyor, gazeteciye yapılan bu çirkin saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Karaelmas Gazeteciler Derneği olarak, her ne şekilde ve her ne nedenle olursa olsun gazetecilere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarına karşı mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha duyuruyoruz." (ET-OS-Y) 11.03.2008 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title